444 40 09
« Geri Dön

"ÖZLEM BAŞKAN ASTİS"İN KANAYAN YARASINA NEŞTER VURDU"

Vatandaşlar ASKİ"nin ASTİS"teki çalışmalarından oldukça memnun
Haber Tarihi: Monday, January 20, 2020

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi'nin (ASKI) Aydin Sanayi Ticaret Ihtisas Sitesi'nde (ASTIS) baslattigi çalismalara devam ediliyor. Çalismalarda 450 metrelik 3.4 metreye 2.5 metre iki gözlü menfez bitirilirken 1600 mm çapindaki beton borularin yerlestirilmesine de baslandi. Vatandaslar çalismalardan duyduklari memnuniyeti dile getirirken, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, çalismalar bitirildiginde ASTIS'in de modern bir yagmur suyu hattina kavusacagini söyledi.

Çocuklugundan beri altyapi isinin içerisinde oldugunu belirten ASTIS'teki isyeri sahiplerinden Oktay Acar, "Yagmur yagdiginda ASTIS'te sorunlar ortaya çikiyordu. ASTIS'in böyle bir altyapi çalismasina kesinlikle ihtiyaci vardi. Diyebilirim ki yapilmakta olan proje 50 yillik sonrasina göre yapilan bir proje. Bu projenin ASTIS için mükemmel olduguna inaniyorum. Özlem Baskan'a da böyle bir proje ortaya koydugu için tesekkür ediyoruz" ifadelerini kullandi. 

ASTIS'te altyapi isleriyle ilgili bir tesiste çalisan Fevzi Sener, "Projenin geldigi yapim asamasina bakildiginda çok genis çapli tutuldugunu görebiliyoruz. Ilerisi düsünülerek yapilan bir proje ve ASTIS'e kesin çare getirecek bir proje oldugunu düsünüyorum. Çünkü yukarilarda su baskinlari oluyordu. Bütün bunlarin üstesinden gelecek bir proje oldugunu düsünüyorum. Personel de yagmur-çamur demeden fedakârca çalisiyor. Özlem Baskan ASTIS'in kanayan yarasina nester vurdu, kendisine çok tesekkür ederiz" seklinde konustu.

Toplam 12 milyon liralik yatirim yapilan projede önümüzdeki asamada çesitli ebatlarda yaklasik 7 bin 300 metre beton boru hatti ve 300'den fazla yagmur suyu mazgali yapilacak.