« Geri Dön

MAKEDONYA VE RUMELİ GÖÇMENLERİ FOLKLOR FESTİVALİ KUŞADASI’NDAYDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Folklor Festivali son gününde Kuşadası'ndaydı.
Haber Tarihi: Sunday, July 7, 2019

Festivalde Makedon ve Rumeli göçmenlerinin halk danslari sahnelenirken gösterileri yerli-yabanci binlerce vatandas takip etti.

Ismail Cem Baris Dostluk Meydani'ndaki etkinlikte çesitli Balkan ülkelerinden folklor örnekleri sahnelendi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Tahir Olçum, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu adina bir konusma yaparken festivalin kültürleri bir araya getirip kaynastirdigina dikkat çekti. Olçum, katilimcilara ve izlemeye gelenlere bu kültürel etkinliklere katildiklari için Baskan Çerçioglu adina tesekkür etti. Olçum, Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin kültürel etkinlikler düzenlemeye devam edecegini belirtti.

Festival süresince gezme firsati bulduklari Aydin'i ve Aydin'in gözde turizm merkezleri Kusadasi ve Didim'i çok begendiklerini söyleyen misafirler, Aydin'in güzelliklerinin tanitimi için gönüllü turizm elçisi olacaklarini belirttiler.