444 40 09
« Geri Dön

KAMUOYUNA DUYURULUR

Kuşadası Tariş arazisi olarak bilinen arsaya ilişkin olarak son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medyada vatandaşlarımızı yanıltmak maksadına yönelik olarak yanlış bilgilerin paylaşılmakta olduğu gözlemlenilmektedir.
Duyuru Tarihi: Wednesday, April 11, 2018

KAMUOYUNA DUYURULUR

Kusadasi Taris arazisi olarak bilinen arsaya iliskin olarak son günlerde yazili, görsel ve sosyal medyada vatandaslarimizi yaniltmak maksadina yönelik olarak yanlis bilgilerin paylasilmakta oldugu gözlemlenilmektedir. Vatandaslarimizin dogru bilgiye ulasma haklari geregi Taris arazisine iliskin gerçek bilgilerin tarafimizca bir kez daha açiklanmasi zarureti dogmustur.

 

Kamuoyu tarafindan Taris Arazisi olarak bilinen arsa, Kusadasi sahilindeki betonlasmanin ele geçiremedigi tek alandir ve bu yönüyle gelecek nesillere olan borcumuzdur. Söz konusu alanin satisa çikarilmasi üzerine, Kusadasi ve gelecek nesiller için tasidigi bu önem nedeniyle, Büyüksehir Belediyemiz hemen harekete geçmis ve arsayi toplam 25 milyon TL bedelle kamulastirilmistir. Kamulastirilmadan önceki imar durumu turizm alani olan bu arsada, 13 bin metrekare otel insa edilmesi mümkünken Büyüksehir Belediyemiz, vatandas odakli katilimci demokrasi anlayisinin bir geregi olarak, bu alanda ne yapilmasini istediklerini bir halkoylamasi ile degerli halkimiza sormustur. Kusadasi’nin gerçek sahipleri olan halkimizin genis katilimiyla gerçeklestirilen halkoylamasinda vatandaslarimizdan gelen talepler bu arsada yesil alan, yeralti otoparki, meydan ve kültür merkezi yapilmasi yönünde olmustur. Bunun üzerine Büyüksehir Belediyemiz halkimizin tercihlerini ve alanda yeralan koruma altindaki tescilli binalari da kapsayan bir Proje olusturmustur. Hazirlanan Projede söz konusu alanda park ve kent meydani ile kültür merkezi ve Denizcilik Daire Baskanligi olarak halkimiza hizmet verecek bir bina yer almaktadir. Ayrica proje alaninin alti  yeralti otoparki olarak degerlendirilirken koruma altinda olan binalar da kafe olacak sekilde restore edilecektir. Halkimizin istekleri dogrultusunda Büyüksehir Belediyemiz tarafindan hazirlanan proje Kültür Varliklari Koruma Kuruluna sunulmus ve Kurul tarafindan da uygun bulunarak onaylanmistir. Taris alani projesi Kültür Bakanliginda devam etmekte olan prosedürün tamamlanmasinin ardindan Büyüksehir Belediyemiz tarafindan hayata geçirilecektir

 

Kusadasi’nin gözbebegi Taris alaninda farkli beklentileri olanlar sunu unutmamalidirlar ki Aydin Büyüksehir Belediyesi herseyin üstünde halkin iradesine saygi duymaktadir. Kusadasi Taris alanina iliskin yapilan halkoylamasinda halkimiz iradesini açik bir biçimde ortaya koymustur. Demokrasi ve hukuk devletine olan inancimiz ve vatandaslarimizdan aldigimiz destek ile Kusadasi Taris alaninda halkimizin bizzat oylariyla belirledikleri ve istedikleri bu eserler yer alacaktir.

 

Halkimizin bilgilerine saygilarimizla sunariz.