444 40 09
« Geri Dön

TOPUKLU EFE’DEN ÇİFTÇİYE BÜYÜK DESTEK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çiftçiye destek olmaya devam ediyor.
Haber Tarihi: Thursday, October 5, 2017

Topuklu Efe, hayvancilik destek projesi kapsaminda çiftçiye rahat bir nefes aldiracak yeni bir projeye imza atti.  Çerçioglu, kuru yonca otu destekleme projesini pilot bölge olan Sultanhisar’da düzenlenen törenle baslatti.

            YONCA OTU DESTEKLEMESI BASLADI

            Çiftçiye yonca otu dagitan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Aydin ekonomisinin yüzde 50'si tarima dayali. Çiftçilerimizin ne kadar zor durumda oldugunu biliyoruz. Çiftçilerimizin girdi maliyetleri çok yüksek. Yurtdisindan yem ve canli hayvan getiriyoruz. Girdi maliyetlerinin yükselmesi vatandasa yansiyor. Et fiyatlari çok yükseldi, vatandas et alamiyor. Büyüksehir olarak çiftçilerimize her zaman destek verdik, vermeye devam ediyoruz. Ege Et, sakiz koyunu gibi projelerimiz var" diye konustu.

         650 AILEYE 12 BIN BALYA YONCA OTU

      2017'de yonca otunun fiyatinin yüzde 40'in üzerinde arttigini söyleyen Çerçioglu projeyle küçük üreticiye destek olacaklarini belirterek, “Dagitimi yapilan yonca otunun Nazilli ve Çevresi Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ÖRKOOP'tan aliyoruz.  Böylelikle tarimla ugrasan çiftçimize de destek oluyoruz. 10 ve altinda büyükbas hayvani olan 650 aileye 12 bin balya kuru yonca otu dagitiyoruz” dedi.

“ÇIFTÇININ HER ZAMAN YANINDAYIZ”      

    Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak çiftçinin her zaman yaninda olduklarini belirten Baskan Çerçioglu, “Çiftçilerimizin ne zaman basi sikintiya düserse, büyüksehir olarak yaninda biz variz. Hiçbir zaman basinizi öne egdirmeyiz. Halinizden biz anlariz.  Kuru yonca otu destegi ile çiftçi rahat bir nefes alacak.  Amacimiz üreten çiftçileriyle daha güçlü bir Aydin” seklinde konustu.

ÜRETICILER ÇERÇIOGLU’NA TESEKKÜR ETTI

   Sultanhisar Belediye Baskani Osman Yildirimkaya, hem ilçeye hem de çiftçiye verdigi desteklerden dolayi Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti. Sultanhisar’li çiftçiler ise Baskan Çerçioglu’na tesekkür ederek, “Çok zor durumdaydik. Topuklu Efemiz Özlem Çerçioglu sayesinde rahat bir nefes aldik. Çerçioglu her zaman yanimizda. Kendisine ne kadar tesekkür etsek az” diyerek Topuklu Efe’ye tesekkür ettiler.