444 40 09
« Geri Dön

Zafer Bayramı Özel Konseri Aydınlıları Coşturdu

30 Ağustos Zafer Bayramı özel konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Haber Tarihi: Saturday, August 31, 2013

Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu Anfi tiyatro’yu tiklim tiklim dolduran vatandaslarin alkislari esliginde selamlayarak konser alanina geldi. 

Konserin açilis konusmasini da yapan Baskan Çerçioglu, “Türk milletinin bagimsizlik ve özgürlügüne olan düskünlügünün tüm dünyaya ilan ve ispat edilisinin 91. Yildönümünü kutlamanin heyecani ve coskusu içindeyiz.

26 Agustos 1922'de, Kocatepe'de baslatilan Baskumandanlik Meydan Muhaberesi, vatan topraklarini isgal eden Yunan ordularini topraklarimizdan kesin bir sekilde atmaya yönelik, Kurtulus Savasimizin en büyük ve destansi taarruzudur.
 
Kahraman Türk Ordusu’nun 91 yil önce kazandigi bu büyük zafer, Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen egemen güçlere, Türk halkinin bagimsizligina ne derecede düskün oldugunu gösteren tarihi bir derstir.

Bu duygu ve düsüncelerle, Türk Silahli Kuvvetlerimizin kahraman mensuplari ile vatandaslarimizin 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutluyor, basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O'nun silah arkadaslari, Aydin'in Efeleri ve tüm sehitlerimizi rahmet ve sükranla aniyorum” diye konustu. 

Baskan Çerçioglu’nun konusmasinin ardindan gerçeklestirilen havai fisek gösterisi ilgiyle izlendi.30 Agustos Zafer Bayrami Özel Konseri’nde sahne alan Kürsat Basar, Aysen ve Yasar Aydinlilara unutulmaz bir gece yasatti. 

Ünlü sanatçi Aysen'in "Topuklu Efe" diye sahneye davet ettigi Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, zeybek oynadi. Konser, Türk bayraklari esliginde coskuyla söylenen 10. yil marsi ile son buldu.