444 40 09
« Geri Dön

ABŞT Yeni Sezon Hazırlıklarını Tamamladı

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu(ABŞT), 2013-2014 tiyatro sezonu hazırlıklarını tamamladı.
Haber Tarihi: Thursday, October 31, 2013

Bu sezon yeni oyunlar disinda geçen sezonlarda ilgi gören oyunlarin sahnelenmeye devam edecegi ögrenilen Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrosu, kentin sanatsal ve kültürel hayatina katki sunmaya devam ediyor.

Bünyesinde gerçeklestirdigi çesitli kurslarla Aydin’da tiyatro ile ilgilenmek isteyen herkese kapilarini açan ABST’nin Genel Sanat Yönetmeni Serkan Firtina, bu yil da yetiskin ve çocuklara yönelik tiyatro egitimlerinin sürecegini ifade etti. 


Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrosu Sükran Güngör Sahnesi’nde çalismalarini sürdüren ekibin bu yila yeni oyun olarak Coskun Irmak’in yazdigi, ülkenin toplumsal ve siyasal kosullarina paralel ilerleyen ve güncelligini yitirmeyen oyunu “Memurin Fasli” ile baslayacagi ögrenildi. Ayrica geçen sezon iki defa sahnelenme firsati bulan Refik Erduran’in  “Ödül”, Aziz Nesin’in “Hadi Öldürsene Canikom” oyunlari belirli araliklarla sahnelenecek.

Ayrica geçen yilki Tiyatro Atölyesi ögrencilerinin yer aldigi Ali Cüneyd Kilcioglu’nun yazdigi “Televizyon Cumhuriyeti” adli komedi seyircilerle bulusacak.

Çocuk oyunu olarak SDÜ Sahne Sanatlari Ögretim Üyesi Nil Aycil’in yazdigi “Sihirli Köpek” küçük seyircilerle beraber olacak.

Oyunlarin yönetmenligini Genel Sanat Yönetmeni Serkan Firtina ve Dramaturg-Egitmen Fatih Bulut’un üstlendigi ABST oyunlarini geçen sezon oldugu gibi bu yil da sadece kent merkezinde degil, Aydin’in ilçe ve beldelerinde de sergilemeyi sürdürecek.

Konu ile ilgili açiklamalar yapan ABST Genel Sanat Yönetmeni Serkan Firtina “ABST olarak yeni tiyatro sezonunda seyircilerimizle bulusacagimiz için çok mutluyuz.

Sayin Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun destegi ile sürdürdügümüz bu yolculukta bize destek olan herkese sonsuz tesekkür ederiz.

Bu yilda degerli yazarlarimizin destegi ile yeni oyunlarimizi seyircilerimizle paylasmaktan gurur duyacagiz.

Tiyatro kurslarimiz tüm hiziyla sürüyor. Bugüne kadar birçok kursiyere ev sahipligi yaptik. Aramiza yeni tiyatro sevdalilari katiyoruz.

ABST’ye olan ilgi Aydin’da her geçen gün büyüyor. Bu artan ilgi bizlerin daha sorumlu hareket etmesini ve daha çok çalismamizi zorunlu kiliyor.

Seyircililerimizin bu yilda bizleri yalniz birakmayacagina inaniyoruz. Ve herkesi ABST Sükran Güngör Sahnesi’ne bekliyoruz.”  Seklinde konustu. 

“Memurin Fasli” prömiyeri 5 Kasim Sali aksami saat 20:30, “Sihirli Köpek” çocuk oyunu prömiyeri 30 Ekim Çarsamba saat 15:00, “Ödül” adli oyun ise 31 Ekim Persembe saat 20:00’de  ABST Sükran Güngör Sahnesi’nde seyirciyle bulusacak.