444 40 09
« Geri Dön

Aydın Büyükşehir Belediyesi 4 Ayda 30 Bin Kişiyi Tiyatroyla Buluşturdu.

Kültür Sanat etkinliklerini farklı alanlarda yıl boyunca sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi, tiyatro sezonu açıldığından bu yana 30 bin kişiye ücretsiz tiyatro izleme imkânı sundu.
Haber Tarihi: Tuesday, February 24, 2015

 Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari tarafindan çocuklara, gençlere ve yetiskinlere yönelik sergilenen bes oyun sezon sonuna kadar sahnelenmeye devam edecek. Ayrica tiyatro atölyesi ögrencilerinin hazirlayacagi bir oyunda kurs sonunda seyircilerle bulusmayi bekliyor.  Sehir Tiyatrolari 2014-2015 tiyatro sezonunun ilk dört ayinda 30 bin seyirciye ulasti. 

Yetiskinlere yönelik hazirlanan “Hadi Öldürsene Canikom” ve “Tartuffe”, gençlere yönelik hazirlanan “Çalgili Çengili Ortaoyunu” ve “Bes Kiz Arkadas” oyunlari disinda “Çevreci Dede” adli çocuk oyunu ile seyircileri ile bulusan ABBST, bunlarin disinda kendi sahnesinde birçok özel, dernek ve amatör tiyatroya ev sahipligi yapiyor.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolari olarak, tiyatro sanatini genis kitlelerle bulusturmayi basardiklarini söyleyen Sanat Yönetmeni Serkan Firtina, “ABBST olarak Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun destegi ile seyirci sayimizi her yil arttiran ve daha genis kitlelere ulasan bir tiyatro haline geldik” dedi.