444 40 09
« Geri Dön

Eylül Ayı Meclis 1nci Oturumu Yapıldı

Aydın Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1. oturumu, belediye meclis salonunda yapıldı.
Duyuru Tarihi: Wednesday, September 9, 2009

Aydin Belediye Meclisi 1. Baskan Vekili Ahmet Gümüs baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi.
Meclis Üyesi Sehnaz Bagci’nin istifasi ile bosalan Meclis Divan Katip Üyeligine, yapilan gizli oyla sonucu 27 oy alan Kamil Bircan seçildi.Meclis Üyesi Sehnaz Bagci’nin istifasi ile bosalan Kent Konseyine üyeligine oy birligi ile Derya Karaçolak seçildi.

Meclis Üyesi Sehnaz Bagci’nin istifasi ile bosalan Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu üyeligine Sema Coskunyayla, Engelliler Komisyonu üyeligine Güngör Türk oybirligi ile seçildiler.
Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri görüsülmek üzere Imar Komisyonu’na havale edildi.
Aydin Merkez Zafer Mahallesi tapunun 755 ada 72 parselde kayitli imar planinda trafo istasyonu olarak belirlenen  144.88 m2 ye tekabül eden Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi, devri veya kat karsiligi verilmesi hususu görüsülmek üzere Kiymet Takdir Komisyonu’na havale edildi.

22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalan kadrolarin iptali için hazirlanan Kadro Iptal Cetvelleri oybirligi ile kabul edildi.
5393 Sayili Belediye kanununun 71. maddesi uyarinca Aydin Belediye Baskanligi tarafindan kurulmasi düsünülen bütçe içi isletmenin adinin meclis karari ile belirlenmesi, ayrica Belediye Meclisinin 06.07.2009 tarih ve 96 sayili karari ile kurulmasina karar verilen Iktisadi isletmenin faaliyet alanlarina “Otopark Isletmesi ve Her türlü Saglik Hizmetleri” ibarelerinin eklenmesi ve daha önceki kararda belirtilen Büfe ve Kres ibarelerinin iptal edilmesi hususu görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Osman Yozgatli Mahallesi 6103 ada 23 parselde bulunan Mahalle Konaginin zemin katinda iki adet odanin PTT hizmetlerinde kullanilmak üzere PTT Bas Müdürlügüne 5393 sayili kanunun 75/a ve d maddeleri geregi tahsis edilip edilemeyecegi, edilmesi durumunda tahsis sartlarinin belirlenmesi için protokol hazirlanmasini teminen Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na yetki verilmesi hususlari görüsülmek üzere Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Altyapi tesislerinden faydalanan artezyenler için uygulanacak olan abonelik ve diger bedellerin belirlenmesi ve gelir ücret tarifesine ekleme yapilmasi hususlari görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Mezbaha Tesislerinde her yil kurban bayraminin 1. günü vatandasa verilen kurban kesim hizmetleri ile ilgili ücretlerin yeniden belirlenmesi hususu görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

14.11.2005 tarih ve 197 sayili Belediye Meclisi karari ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine Ilimiz merkez Zafer Mahallesindeki isyerinin dahil edilmesi hususu görüsülmek üzere Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu’na havale edildi.
Belediyemiz çalismalarinin yürütülmesi amaciyla, Belediye Meclisini temsilen Sosyal Yardim Kuruluna 3 kisi, Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrosu Yönetim Kuruluna 3 kisi, TSM Yönetim Kuruluna 1 kisi, THM Yönetim Kuruluna 1 kisi belirlenmesi hususunun görüsüldü.

Sosyal Yardim Kurulu’na Saadet Kavasgil, Ahmet Ertürk, Suayip Yegen, Aydin Belediyesi Sehir Tiyatrosu Yönetim Kurulu’na M.Sait Birlik, Cavit Tig, Sema Coskunyayla, Türk Sanat Müzigi Yönetim Kurulu’na Sümran Ünal, Türk Halk Müzigi Yönetim Kurulu’na Cavit Tig seçildiler.

Aydin Merkez ve Çevre Köy arazilerinde meydana gelecek yanginlara Müdahale edecek Orman Isletme Müdürlügü arazözlerinin sehrin degisik yerlerinde bulunan Belediyeye ait yangin vanalarindan su alabilmeleri hususu görüsüldü:
Orman Isletme Müdürlügü arazözlerinin Efeler Yüzme Havuzu’nun yani ve MIT Bölge Müdürlügü’nün bulundugu alandaki dolum yerlerinden su almasi oy birligiyle kabul edildi.

2009 Yili Gelir Ücret Tarifesinin Bölüm III Ücretler kisminin 3-1 Mezbaha ve Soguk Hava Ücretleri bölümünde degisiklik yapilmasi hususu görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.