444 40 09
« Geri Dön

Büyükşehir Belediyesi 30 Bin Adet Yerel Fide Dağıtacak

Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da, Büyükşehir Belediyesi yerel ürün çeşitliliğini artırmak için önemli bir projeye imza atıyor.
Haber Tarihi: Monday, April 27, 2015

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin’in yerel tohumlarindan elde edilen 30 bin adet fidenin ilk etabinin dagitimini 27 Nisan Pazartesi günü saat 17:00’da Atatürk Kent Meydan’inda yapacak.Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, yerel ürün çesitliligini gelecek nesillere saglikli bir sekilde aktarmayi amaçladiklarini ifade ederek, “Tohumlarimiz ve geleneksel tarim yöntemlerimiz hizla kayboluyor. Bu yok olusun önüne geçmeyi planliyoruz” dedi.

           Aydin Büyüksehir Belediyesi bu amaçla  Karaot Tohum Dernegi ile Yenipazar ilçesinde   Yerel Tarim Ürünleri  Çalisma Sahasi olusturdu. Büyüksehir Belediyesi 27 Nisan Pazartesi günü  saat 17:00’da Atatürk Kent Meydan’inda,  Yenipazar’daki çalisma sahasinda yetistirilen 5 bin adet domates, biber ve patlican fidesinin dagitimini gerçeklestirecek. 25 bin adet yerel fide ise Il genelindeki köylerde Aydin Büyüksehir Belediyesi ekiplerince dagitilacak.