444 40 09
« Geri Dön

Çanakkale Destanı Aydın’da Yaşatılacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı kutlamaları kapsamında “Çanakkale 1915, 100. Yıl Etkinlikleri Gezici Müzesi”ni Aydınlıların beğenisine sunacak.
Haber Tarihi: Tuesday, March 17, 2015

Aydin Büyüksehir Belediyesi Hizmet Binasi Sergi Salonunda 18 Mart Çarsamba günü saat 14:00’de açilisi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani  Özlem Çerçioglu tarafindan yapilacak sergi, hafta içi 09:00 ile 17:00 arasi , hafta sonu ise  10:00 ile 17:00 saatleri arasinda 30 Mart  Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

   Sergide Çanakkale Savasi'ndaki askerlere ait esyalar ve savas malzemeleri, Çanakkale Savasi'nda kullanilmis görsel malzemeler, anlatim tablolari, canlandirma çadiri, temsili sehitlik, 1915 çekimli belgesel gösterisi sergilenecek.

      Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Sehitler Haftasi'nda müzeyi tüm vatandaslarin gezebilmesi için getirdiklerini kaydederek, “Özellikle gençlerimizin,  atalarimizin vatan savunmasinda nasil bir kahramanlik sergiledigini, görsel bir zenginlik içinde görmelerini çok önemsiyorum. Bugünlere hangi zorluklar ve fedakarliklarla geldigimizi göstermesi açisindan son derece güzel bir sergi olacak. Tüm vatandaslarimizi davet ediyorum” dedi.