444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü sebebi ile bir mesaj yayınladı.
Haber Tarihi: Saturday, March 7, 2015

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti, “Cumhuriyetimizin en önemli kazanimlarindan biri olan kadin haklari konusunda  92  yil sonra geldigimiz nokta  kadinlarimizin can güvenligini nasil saglayabilecegimiz olmustur. Kurtulus Savasinda erkekler ile birlikte vatan savunmasinda saf tutan kadinlarimizin birakin sosyal ve ekonomik esitligini, 2015 yilinda en temel insan  hakki olan yasama hakkini  saglayamadik. Türk kadini, Türkiye’nin 1960 yilinda imzaladigi BM Kadinlarin Siyasi Haklari Sözlesmesi’nden otuz yil önce, 1930 yilinda, belediye seçimlerinde oy verme hakkini; 1934 yilinda da milletvekili seçme ve seçilme hakkini elde etmistir.

Cumhuriyet aydinlanmasi ve özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra ülkemizde gün ve gün  Türk kadininin toplumdaki rolü, azaldi. Son 10 yilda  ülkemizde  4859  kadinimiz  öldürüldü. Kadin cinayetleri   evde, sokakta, çarsida, pazarda, isyerinde sinir tanimadan gerçeklesti. Bunca  olumsuzluga karsi umutsuz olmayacagiz. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak tüm sivil toplum örgütleriyle oldugu gibi kadin sivil toplum örgütleriyle de isbirligi içerisinde çalismalarimizi sürdürmekteyiz. Kadinlarimiza istihdam saglayacak olan mesleki egitim projelerinin tümüne  göreve geldigimiz ilk günden itibaren ayri bir önem vererek destegimizi sunduk. Önümüzdeki dönemde de kadinlarimiz adina yürüttügümüz çalismalarimizi çok daha yukarilara çekecegiz.

Bu duygu ve düsüncelerle, kadinlarimizin siddete ve ayrimciliga maruz kalmadan , sosyal hayatin tüm evrelerinde güçlü ve etkin olduklari bir toplumsal yapi dilegimi yineleyerek,  tüm kadinlarimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Gününü kutluyorum.”