« Geri Dön

ZEYTİN KENTİ AYDIN HASATINI KUTLUYOR

Türkiye"nin en büyük zeytin kenti Aydın, hasatını kutluyor.
Haber Tarihi: Wednesday, October 15, 2014

Aydin Büyüksehir Belediyesi Zeytin ve Zeytinyagi Hasat Senligi 17-18-19 Ekim 2014 tarihlerinde Atatürk Kent Meydani'nda yapiliyor. Zeytin ve Zeytinyagi Hasat Senligi, Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin Ticaret Borsasi, Ege Zeytin ve Zeytinyagi Ihracatçilar Birligi,  Ulusal Zeytin ve Zeytinyagi Konseyi, Aydin Ziraat Odasi ile Zeytindostu Dernegi'nin ortak girisimiyle gerçeklestiriliyor.

Aydin, öz degerlerini sahip çikarak gelecegini yeniden kuruyor. Aydin Ovalarinin incir, pamuk ve üzümle birlikte en degerli ürünü olan zeytin hak ettigi degeri; Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Zeytin ve Zeytinyagi Hasat Senligi ile buluyor. Ege ve Aydin'daki zeytinle ilgili tüm sivil toplum kuruluslarini Aydin Büyüksehir Belediyesi öncülügünde bir araya getiren Hasat Senligi, Aydin Zeytini'nin markalasmasina yön vermeye hazirlaniyor.

24 Milyon Agaçla Zeytinin Baskenti:"AYDIN"

Aydin, 24 milyon zeytin agaciyla Türkiye'de zeytine baskentlik yapiyor. Aydin'da 6 milyonu sofralik, 18 milyonu yaglik olmak üzere 24 milyon zeytin agaci bulunuyor. Aydin'da 24 bin aile geçimini zeytin üzerinden sagliyor. Türkiye'nin en uzun ömürlü insanlarin yasadigi kent olan Aydin; atalarinin izinden giderek zeytin ve zeytinyagiyla sifa dagitmaya devam ediyor.

Memecik Zeytinyagi Markalasiyor

Aydin’in mahalli zeytini zor yetisme sartlarina dayanikli, deliceden asilanan "Memecik Zeytini" markalasiyor. Uluslararasi yarismalarda önemli basarilara imza atan Memecik Zeytinyagi, Aydin'in bu alanda gururu olmaya hazirlaniyor.  Siyah ve yesil olarak da degerlendirilen Memecik Zeytini, her türlü isleme sekline uyabilen saglam bir dokuya sahip.  Memecik Zeytini'nden yüksek yag oraniyla lezzetli damak tatlari elde edilebiliyor. Aydin'da Memecik Zeytini'nin yani sira; Manzanilla, Gemlik, Çekiste, Esek Zeytini  ile  Domat türleri de yetistiriliyor.

Baskan Çerçioglu:"Aydin Kendi Degerleriyle Zenginlesecek"

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 17-18-19 Ekim tarihlerinde yapacaklari Zeytin ve Zeytinyagi Hasat Senligi'yle kentin öz degeri olan zeytin ve zeytinyagina sahip çiktiklarini belirtti. Baskan Çerçioglu"Türkiye'de zeytinin ve yagin büyük bir bölümü Aydin'da üretiliyor. Zeytin ve zeytinyagi ihracatinda sampiyon il biziz. Ödül almis madalyali zeytinyaglarimiz var. Aydinimizda tam 24 milyon zeytin agacimiz var. Bu sayi ülkenin en yüksek sayisi. Aydin, baskalarini zengin eden bir kent olmayacak. Artik kendi markalarini olusturacak. Daha zengin bir Aydin için hep birlikte çalisacagiz" dedi.

Zeytinin Baskenti Aydin'da Dolu Dolu Hasat Senligi

Üç gün sürecek Zeytin ve Zeytinyagi Hasat Senligi'nde Aydin Ticaret Borsasi'nda Zeytin ve Zeytinyagi konulu söylesi düzenlenecek. Televizyon programcisi Tülin Sahin zeytinyagi ile gelen güzelligi Aydinlilarla paylasacak. Saglikli beslenme konusunda yaptigi açiklamalar son zamanlarda büyük ses getiren Prof. Dr. Canan Karatay hasat senligi kapsaminda kitaplarini imzalayacak. Karatay, "Zeytinyagi ve Saglikli Beslenme" konulu söylesiyle Nevzat Biçer Toplanti Salonu'nda
Aydinlilarla bir araya gelecek.

Zeytinyagli yemeklerin yarisacagi bölümde Oktay Usta sevenleriyle bulusacak. Oktay Usta, en iyi zeytinyagli yemekleri seçerken Zeytinyagi ile beslenmenin önemi konusunda katilanlarla sohbet edecek. Ayrica senlik boyunca “Zeytinyagi ve Hasat” konulu Fotograf Sergisi ileZeytinyagi Tadim Etkinlikleri devam edecek.

Zeytin ve Zeytinyagi  Hasat Senligi'nin müzik ziyafetiniyse sarkici Isin Karaca verecek. Isin Karaca 18 Ekim Cumartesi aksami saat 20:00'da Atatürk Kent Meydani'nda sarkilarini Aydinlilar için söyleyecek.

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI ZEYTIN VE ZEYTINYAGI HASAT SENLIGI PROGRAMI

17 Ekim Cuma

Tanitim Standlari

Çocuk Oyun Alani (Kukla Gösterileri, Masal Kahramanlari, Pandomim, Jonglör, Ates Adam, Tahta Bacak ve diger gösteriler)

Saat 13.00 HALK OYUNLARI

Saat 13.30 PERKÜSYON SHOW

Saat 13.45 AÇILIS TÖRENI VE SENLIK FIDANININ DIKIMI

Saat 14.30 SÖYLESI Tülin SAHIN  “Zeytinyagi ve Güzellik”

Saat 15.30 ZEYTINYAGLI YEMEKLER YARISMASI 1. TUR

Saat 15.30 SEKTÖR SÖYLESISI ( YER: AYDIN TICARET BORSASI TOPLANTI SALONU)

Saat 16.00 PERKÜSYON SHOW

Saat 16.30 BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BANDOSU KONSERI

Saat 17.00 BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI MEHTER TAKIMI GÖSTERISI

Saat 17.30 INCE SAZ FASIL DINLETISI

Saat 18.00 PERKÜSYON SHOW

Saat 20.00 KONSER

-           Izmir Devlet Türk Dünyasi Dans Ve Müzik Toplulugu

18 EKIM CUMARTESI

Tanitim Standlari

Çocuk Oyun Alani (Kukla Gösterileri, Masal Kahramanlari, Pandomim, Jonglör, Ates Adam, Tahta Bacak)

Resim ve Fotograf Sergileri

Saat 14.00 SÖYLESI KITAP IMZA / Prof.Dr. Canan KARATAY (Yer:Nevzat Biçer Toplanti Salonu)

Saat 15.30 ZEYTINYAGLI YEMEKLER YARISMASI 2. TUR

Saat 16.00 BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BANDOSU KONSERI

Saat 16.30 BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI MEHTER TAKIMI GÖSTERISI

Saat 17.00 INCE SAZ FASIL DINLETISI

Saat 20.00 KONSER - Isin KARACA

19 EKIM 2014

Saat 14.00 SÖYLESI - Oktay Usta / Zeytinyagi ile Saglikli Beslenme

Saat 15.30 ZEYTINYAGLI YEMEKLER YARISMASI OKTAY USTA’NIN KATILIMIYLA FINAL

Saat 16.00 BÜYÜKSEHIR BELEDIYE BANDOSU KONSERI

Saat 16.30 BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI MEHTER TAKIMI GÖSTERISI

Saat 17.00 INCE SAZ FASIL DINLETISI

Saat 18.00 Kapanis

NOT: Sektör Söylesisi Aydin Ticaret Borsasi'nda, Canan Karatay Imza ve Söylesi Nevzat Biçer Toplanti Salonu'nda yapilacak olup, geri kalan tüm etkinlikler Atatürk Kent Meydani'nda gerçeklesecektir.