444 40 09
« Geri Dön

Paşa Yaylası Oteli Hakkında Basın Açıklamamız

Basın açıklaması
Haber Tarihi: Saturday, August 16, 2014
http://www.aydinpost.com adresinden yayin yapan Aydinpost isimli internet haber gazetesinin 28.08.2014 tarihli “Pasayaylasi Oteli kaderine teslim edildi”, “Aydin’in mallari Aydin’a kalsin derken amaciniz bu muydu?”  baslikli haberinde kamuoyunu yaniltici, hatali bilgiler yer almaktadir. 
 
Haberde, 2005 yilinda Özel Idareden Aydin Belediyesi’ne devredilen ve 2007 yilinda yeniden açilisi yapilan Pasayaylasi Oteli’nin kaderine terk edildigi, harabeye döndügü belirtilmis, haberin basliginda ise Belediyemize yönelik isnat ve ima dolu ifadeler kullanilmistir. 
 
Öncelikle belirtmek isteriz ki,  Zeytinköy Mahallesi, Pasayaylasi Mevkiinde bulunan Pasayaylasi Otel mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait arazi üzerinde Aydin Il Özel Idaresi’nce tesis edilmistir. Belediyemiz ile Aydin Il Özel Idaresi arasinda yapilan 14.10.2004 tarihli protokol ile tesis 3 yilligina Belediyemiz tarafindan kiralanmis, 27.06.2007 tarih, 381 sayili Aydin Il Encümeni karari ile sözlesme 3 yilligina yenilenmistir. 
 
Sözlesmenin sona ermesi üzerine, Aydin Il Özel Idaresi’nce sözlesmenin uzatilmasina yönelik teklifimiz kabul edilmemis ve tasinmazi tahliye etmemiz istenilmistir. Söz konusu otelin Belediyemizce tahliye edilmesinin gerekçesi bundan ibaret olup, otelin tahliye ve teslimi tarihi olan 22.09.2010 tarihinden itibaren otel Aydin Il Özel Idaresi yetki ve sorumlulugunda kalmis, Il Özel Idaresi’nin 6360 sayili yasa ile ilga edilmesi üzerine 6360 sayili yasa geregince kurulan Devir, Tasfiye ve Paylastirma Komisyonunca otel ile ilgili olarak tarafimiza herhangi bir hak devri yapilmamistir. Açiklanan nedenlerle Belediyemizin söz konusu otel üzerinde herhangi bir hak, yetki ve sorumlulugu bulunmamaktadir.  
 
Esasen, otelin bugünkü elem verici durumundan Belediyemiz de büyük bir rahatsizlik duymaktadir. 6360 ve 5216 sayili yasalar geregince, Belediyemize devri gereken ve Belediyemizin ihtiyaci bulunan bu otelin bugünkü harap halinden devre iliskin takdir hakkini kullanan yetkili ve görevlilerin sorumlu oldugu inancindayiz. 
 
“Pasayaylasi Oteli kaderine teslim edildi”, “Aydin’in mallari Aydin’a kalsin derken amaciniz bu muydu?”  baslikli haberde yer alan Belediyemiz ile ilgili hususlarin, kamuoyunu aldatmaya yönelik, gerçegi yansitmayan ve dayanaksiz oldugunu degerli halkimizin bilgilerine sunariz.  28.08.2014 
 
Aydin Büyüksehir Belediyesi
Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskanligi