444 40 09
« Geri Dön

Aydınlılar Büyükşehir Belediyesi’nin Logosunu Belirledi

Vatandaşlar tarafından yapılan oylama sonucunda Aydın’ın simgesi olacak logo, Grafik Sanatçısı Seyfi Güloğlu’nun yaptığı çalışma oldu.
Haber Tarihi: Tuesday, August 5, 2014
Güloglu yarismaya AZMK15 rumuzuyla katilmisti. 
 
Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin logosunu belirlemek için düzenlenen halk oylamasini Grafik Sanatçisi Seyfi Güloglu kazandi. CA1HEP rumuzlu çalismasiyla ikinciligi Ali Tünay, DEHLIZ rumuzlu çalismasiyla da Hayrettin Taskaya üçüncülügü elde etti. 090385 rumuzlu çalismasiyla Emrah Kara mansiyona layik görüldü.
 
 
Halk oylamasi sonucu birinciligi kazanan logonun sahibi Seyfi Güloglu 20 bin TL’lik para ödülüne hak kazandi. 
 
Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin yeni logosunun belirlenmesinde, vatandaslarin gösterdigi duyarliliga tesekkür eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Büyüksehir Belediyemizin yeni logosu için seçici kurulumuzun belirledigi 3 logo, kentimizin 5 noktasinda ve belediyemizin internet sayfasinda halkimizin oylarina sunuldu. Vatandaslarimizin yogun katilim gösterdigi halk oylamasinin ardindan yeni logomuzu belirlemis olduk. Emegi geçen herkese, özellikle de vatandaslarimiza gösterdikleri sahiplenme duygusundan dolayi tesekkür ediyorum. Bu logonun kentimizin degerlerini en iyi sekilde temsil edecegine inaniyorum.” seklinde konustu. 
 
Aydin Büyüksehir Belediyesi logosunun kullanimina Belediye Meclisi’nin onayinin ardindan baslanacak. 
 
Birinci olan Seyfi Güloglu tasarimini söyle ifade ediyor: 
T.C. Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin amblemi (logosu) tasarlanirken, kentimizin ve ulusumuzun kurtulus simgelerinden olan “Efe” figürü ana tema olarak kullanilmistir. Bu figürü olustururken de sehrin önemli gelir kaynaklarindan olan “incir ve zeytin yapragi” kavramlarindan faydalanilmistir. 
 
Yigitligin ve birlikteligin olusturdugu güçle kahramanligin simgesi olan efeler birlikte daire olusturacak sekilde bir araya getirilmistir. 1881 ibaresi de tam ortalarina yerlestirilmistir. Bu sayede elde edilen günese benzetilen imge de yurdumuzda ve Ege Bölgesi’nde Aydin’in özellikle turizm dahil, tüm degerleriyle günes gibi parladigini vurgu yapilmistir.