444 40 09
« Geri Dön

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebi ile yayınladığı mesajda, yaşamın her alanında son derece önemli roller üstlenen kadınların hâlen eşitlik ve hak sorunu yaşamalarının üzüntü verici olduğunu ifade etti.
Haber Tarihi: Saturday, March 8, 2014
Mesajinda kadinlarin yasadigi siddet, hak ve esitlik sorununun toplumun temel problemlerinden biri oldugunu kaydeden Baskan Çerçioglu, su ifadelere yer verdi; “Ülke gündemimizden hiç düsmeyen ve adeta utanç kaynagimiz haline gelen kadina yönelik siddette büyük bir artis olmus, öldürülen kadin sayisi 2012 yilinda 165 iken,2013’ün ilk 10 ayinda bu sayi 168’e çikmistir. Türkiye’de evli kadin nüfusunun yüzde 39’u fiziksel siddete, yüzde 15’i cinsel siddete, yüzde 44’ü duygusal istismara maruz kalmaktadir. Devletten koruma talebiyle polise veya savciliga basvuran kadinlarin yüzde 73′ü siginma evlerinde olan kadinlarin ise yüzde 27′si cinayete kurban gitmistir. Bu korkunç bir olgudur. Sadece siddet degil, kadinlarimiz emek anlaminda da arka planda birakilarak sömürülmektedirler. Dünya genelindeki islerin yüzde 66'sini kadinlar gerçeklestirirken, mülkiyetin yalnizca yüzde 1'ine kadinlarin sahip olmasi yasanilan adaletsizligi gözler önüne sermektedir. Ülkemizde kadinlarin isgücüne katilim orani yüzde 29 iken ekonomi ve firsat esitliginde 136 ülke arasinda 127. siradadir. Sigortasiz ve is güvencesiz çalistirilan kadinlarimiz erkeklerden yüzde 20 oraninda az ücret almaktadir. Aydin Belediyesi olarak tüm sivil toplum örgütleriyle oldugu gibi kadin sivil toplum örgütleriyle de isbirligi içerisinde çalismalarimizi sürdürmekteyiz. Bu amaçlar dogrultusunda hayata geçirdigimiz  “Kent Konseyi Kadin Meclisi” ile çalismalarimiz kesintisiz bir biçimde devam ediyor. Kadinlarimiza istihdam saglayacak olan mesleki egitim projelerinin tümüne Aydin Belediyesi olarak göreve geldigimiz ilk günden itibaren ayri bir önem vererek destegimizi sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de kadinlarimiz adina yürüttügümüz çalismalarimizi çok daha yukarilara çekecegiz.

Bu duygu ve düsüncelerle, kadinlarimizin siddete ve ayrimciliga maruz kalmadan tüm karar alma mekanizmalarinda güçlü ve etkin olduklari bir toplumsal yapi dilegimi sizlerle paylasirken,  tüm kadinlarimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Gününü kutluyorum”