444 40 09
« Geri Dön

Çakırbeyli’ye Adnan Menderes Müzesi, Düğün Salonu Ve Kapalı Pazar Yeri

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, merhum Başbakan Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’ye gerçekleştirdiği ziyarette Adnan Menderes’in anısına yakışacak bir müze yapacaklarını kaydetti.
Haber Tarihi: Friday, January 17, 2014
Çakirbeyli Köyü Muhtari Mehmet Demir ile görüsmesinde mevcut muhtarlik binasinin oldugu noktaya Adnan Menderes Müzesi yapma karari aldiklarini ifade eden Baskan Çerçioglu, “Yapacagimiz müze merhum basbakanimizin evinin bire bir aynisi olarak insa edilecek. Muhtarlik binamizi da bize gösterilen bir baska yere yapacagiz. Adnan Menderes Müzesi ile yeni nesillere Adnan Menderes’i tanitirken, köyün ekonomisine de önemli bir katki saglamis olacagiz” dedi.
 
ÇAKIRBEYLI’YE DÜGÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERI
 
Cumhuriyet Halk Partisi Koçarli Belediye Baskan adayi Mutlu Sen’in de katildigi ziyarette,  vatandaslarin yogun ilgisi ile karsilasan Baskan Çerçioglu, Çakirbeyli’ye  500 kisilik çok amaçli bir dügün salonu ile üstü kapali Pazar yeri yapacaklarini  belirterek, “Çakirbeyli’de yasayan  vatandaslarimiz öncelikli olarak istedikleri dügün salonu ihtiyacini gidecegiz. Ayni zamanda üstü kapali bir pazaryeri düzenlemesi de yapacagiz.  Çakirbeyli merhum Basbakanimizin köyü olmasi sebebi ile bizim için çok önemli ve özel bir yer. Çakirbeyli’nin eksikliklerini gidermek için gerekli tüm çalismalari yapacagiz” ifadelerini kullandi.
 
KÖYLERIMIZ HIZMET IÇIN BEKLEMEYECEK
 
Büyüksehir ile birlikte alt yapidan, imara kadar pek çok hizmetin büyüksehir belediyesi tarafindan verilecegini vurgulayan Baskan Çerçioglu, “Su, kanalizasyon altyapisi, ulasim, yollarin asfaltlanmasi gibi hizmetleri büyüksehir belediyesi verecek. Biz de hizmet hizli verilir. Kent merkezinde yaptigimiz yatirimlar ortada. Sosyal belediyecilikten de asla taviz vermiyoruz. Aydin’da hiç bir çocuk aç yataga girmez, sogukta üsümez. Vatandasimi namerde muhtaç etmedim, etmeyecegim” seklinde konustu.
 
Çakirbeyli Köyü Muhtari Mehmet Demir’de, Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun köylerinin sorunlarina karsi gösterdigi duyarliligi tüm köy halki olarak takdir ettiklerini belirterek, Baskan Çerçioglu’na tesekkürlerini sundu. Baskan Çerçioglu, Çakirbeyli’de Muhtar Mehmet Demir ile birlikte muhtarlik binasindaki Adnan Menderes ve ailesine ait fotograflari uzun süre inceledi.