444 40 09
« Geri Dön

Sökülen Köy Tabelaları İle İlgili Suç Duyurusu Yapıldı

Aydın Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı 56 köye dikilen isim tabelalarının sökülmesi ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
Haber Tarihi: Monday, December 16, 2013
Açiklamada, Aydin halkinin malina verilen zarar nedeniyle süphelilerin tespiti ile cezalandirilmalari için Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusu yapildigi kaydedildi.
 
Aydin Belediyesinden konu ile ilgili yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi, “Merkeze bagli 56 köyümüzün isimlerini gösteren tabelalar 6360 sayili yasanin geçici birinci maddesinin 18. Fikrasi olan, “ Bu Kanunun 1 inci maddesinin birinci ve ikinci fikrasinda belirtilen illerdeki belediyeler yetkili organlarinin karariyla bu Kanunla sorumluluk alanlarina dâhil edilen yerlesim yerlerine yetkisi dâhilindeki her türlü yatirim ve hizmeti götürebilir.” hükmü  ile 2918 sayili Karayollari Trafik Kanunu 10. Maddesi geregince hukuka uygundur. 
 
Hukuka uygun olarak tesis edilen bu levhalar Il Özel Idaresince Aydin Belediyesinin rizasi olmadan kaldirilmis; sökülmüs, levhalara ait parçalara Il Özel Idaresince el konulmustur.  Aydin Belediyesince hukuka uygun olarak tesis edilen bu levhalar, sökülmesi neticesinde zarara ugramis kullanilamaz hale gelmistir. Ayrica kesilen bu levhalarin hurda degeri yüksek olmasina ragmen Aydin Belediyesine teslim edilmemis; izinsiz olarak el konulmustur.  
 
Sonuç olarak, Aydin Belediyesi’nin yani Aydin halkinin malina verilen zarar nedeniyle süphelilerin tespiti ile cezalandirilmalari için Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunulmustur. Aydin kamuoyunu bilgisine sunariz”