444 40 09
« Geri Dön

Makedonya Büyükelçisinden Başkan Çerçioğlu’na Övgü Dolu Sözler

Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Goran Taskovski, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.
Haber Tarihi: Thursday, December 12, 2013
Izmir Ticaret Atasesi Alev Sülejman’in da katildigi ziyarette Büyükelçi Taskovski, Baskan Çerçioglu’ndan övgü dolu sözlerle bahsetti.
 
Aydin’a her geldiklerinde gelismis ve modern bir sehir ile karsilastiklarini belirten Taskovski, “Aydin çok güzel bir sehir. Özellikle Aydin Belediyesi Hizmet Binasini çok begendim. Modern ve çagdas bir hizmet binasini Baskan Çerçioglu Aydin’a kazandirmis. Bizler Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun gerek Makedonya-Aydin iliskilerinde, gerekse yapilan kültürel hizmetlerde Makedonya’nin tanitimina ve bizlere vermis oldugu destekler ve katkilardan dolayi çok mutluyuz. Aydin’da yasayan göçmen vatandaslarimiz da her firsatta Baskan Çerçioglu’nun hizmetleri ve hayata geçirdigi basarili projelerden bizlere bahsediyorlar. Bizde Aydin’a geldigimiz zaman göçmen vatandaslarimizin ne kadar hakli oldugunu görüyoruz. Aydin Belediye Baskanimiza yogun çalisma temposunda bize zaman ayirdigi için çok tesekkür ediyoruz. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani olarak önümüzdeki dönemde de Baskan Özlem Çerçioglu ile Makedonya-Aydin iliskilerinin artarak devam edecegine inaniyoruz” dedi.
 
BASKAN ÇERÇIOGLU’NDAN “KARDES SEHIR” ÖNERISI

Yapilan ziyaretten dolayi memnuniyetini dile getiren Baskan Çerçioglu, övgü dolu sözler için Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Goran Taskovski’ye tesekkür etti. Baskan Çerçioglu, Makedon Büyükelçisi Taskovski’ye “kardes sehir” önerisini getirerek, “Aydin ile Makedonya’nin bir kenti arasinda kardes sehir protokolüne imza atabiliriz. Aydin’in Makedonya’da kardes bir sehri olmasini çok isterim. Aydin Belediyesi olarak Makedonya ile iliskilerimizin her zaman en üst seviyede olmasindan dolayi mutluluk duyacagim. Aydin’da yasayan göçmen vatandaslarimiz ile iliskilerimiz zaten her zaman üst seviyededir. Seçimden sonra da Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak tüm il genelindeki göçmen vatandaslarimizin hizmetinde olacagiz” diye konustu.