444 40 09
« Geri Dön

Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi

Işıklı köyünde 13,5 hektar alanda yapılacak olan Batı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili Işıklı köyü sakinlerini bilgilendirdik.
Haber Tarihi: Tuesday, November 12, 2013
Iki yil içinde bitirilmesi planlanan tesisin bilgilendirme toplantisina Isikli Köyü sakinlerinin yani sira, Aydin Belediyesi Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürü Hakan Olkaç, Çevre ve Sehircilik Müdürlügü yetkilileri, DSI 21. Bölge Müdürlügü yetkilileri, Meteroloji, Orman ve Su Isleri Müdürlügü ile Doga Koruma Milli Parklar yetkilileri katildi.
 
Çevresel Etki Degerlendirmesi çalismalari kapsaminda gerçeklestirilen toplantida yöre halkina, Çevresel Etki Degerlendirmesi çalismalari hakkinda genel ve teknik bilgilerin yani sira, Bati Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi maketi üzerinden görsel sunum gerçeklestirildi.
 
Toplanti bitiminde yöre halki ile birlikte toplanti komisyonu yetkilileri ve Aydin Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü yetkilileri proje yapilacak alanin arazisine incelediler. 05.04.2013 tarihinde ihalesi tamamlanan projenin yapim isi Mayis ayinda yüklenici firma ile imzalanan sözlesmenin ardindan baslamis durumda.
 

TESIS HAKKINDA TEKNIK BILGILER :
 
Ileri biyolojik kentsel atiksu aritma tesisi, Aydin merkez ve civar yerlesimlerin kanalizasyon sularini toplayarak 2014-2028 yillarinda esdeger nüfusu 380000 kisiye hitap edecek ve 76100 m³/gün ortalama debi kapasiteli olacak. 2028-2048 yillarinda devreye girecek olan 2.kademe ünitelerin ilavesiyle birlikte esdeger nüfusu 537000 kisiye yükselecek ve 115320 m³/gün ortalama debi kapasitesine kadar çikabilecek bir tasarima sahip olacak. Atiksu aritma tesisi, ileri biyolojik azot ve fosfor giderimi yapan, sulama suyu kriterlerini saglayacak desarj suyu saglayan, koku olusacak tüm ünitelere koku giderim sistemi entegre edilen, atik çamurdan enerji üreterek tesisin %90 enerji ihtiyacini karsilayan son teknolojilerin kullanildigi bir tesis olarak hizmet verecek. Proje ile yörede ve civar yerlesim yerlerindeki vatandaslara da uzun vadede istihdam saglanabilecek..