444 40 09
« Geri Dön

Sökülen Köy İsimleri Levhalarıyla İlgili İkinci Açıklama

Aydın Belediyesi’nin 6360 sayılı yasanın geçici 1. Maddesinin 18. Fıkrası ile 13 Ağustos 2013 tarihli ve 103 sayılı Belediye Meclis kararı ile köylerin girişine monte ettiği takların İl Özel İdaresi’nin resmi yazısında belirttiği “trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor” iddiaları doğru değildir.
Haber Tarihi: Wednesday, October 30, 2013
Aydin Belediyesince monte edilen taklarin yol kenarlarinda mevcut olan elektrik direkleri ile karsilastirildiginda çok daha zararsiz oldugu asikârdir. Örnek vermek gerekirse; Sahnali köyünde yer alan ve AYDEM’e ait olan elektrik diregi Aydin Belediyesi tarafindan monte edilen tabela diregine göre yola 20 cm daha yakindir.
 
Tepeköy’de yer alan yine AYDEM’e ait olan elektrik diregi 180 cm yola daha yakindir. Ayrica bu köyde Telekom’a ait olan direk yan yatmis pozisyonda tarafimizca konulan direkten 5 metre yola daha yakindir.
 
Baltaköy’de yer alan tabela ayagi direklerimizin yolla hiç bir alakasi bulunmadigi halde bu direklerde sökülmüstür.
 
Kirklar köyünde yer alan tabela ayagi direkleri karayoluna ait tabeladan 140 cm yola daha uzak mesafede olmasina ragmen sökülmüstür.
 
Yukarida örnekleri ile açikladigimiz uygulamalar baska köylerde de yapilmistir.
 
Tabelalarin yola mesafelerine iliskin fotograflar yazimizin ekinde yer almaktadir. Levhalarin Aydin Belediyesince kaldirilmasinin istendigi resmi yazi Aydin Belediyesine ulasmadan ve bu yönde uygun bir süre dahi verilmeden tabelalari sökme eyleminde bulunulmasi kabul edilebilecek bir durum degildir. Aydin Belediyesi, yasal hakki ve sorumlulugunun oldugu bu konuda ugrayacagi her türlü zarari gidermek için hukuki yollara basvuracaktir. Yapilan bu yanlis uygulama sonucu Aydin Belediyesi’nin ugrayacagi tüm maddi ve manevi zararlarin ilgili kuruma yükletilecegi de asikârdir.