444 40 09
« Geri Dön

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, bağımsız ve başı dik bir Ulus olarak yaşama kararlılığımızın tüm dünyaya ilanıdır.
Haber Tarihi: Tuesday, October 29, 2013
Bagimsizligina kastedilmek istenen Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliginde baslattigi kan, gözyasi ve fedakarlik dolu kurtulus mücadelesinden destansi bir zaferle çikmistir. Esaret zincirinin kirilmasinin ardindan Cumhuriyetimizin kurulmasi, dünya tarihinde esine ender rastlanan bir basari olarak tarih sayfalarinda yerini almistir.
Kurtulus Savasimiz; Milletimizin dünya var oldukça, hiç bir güç tarafindan esaret altina alinamayacaginin en büyük ispatidir. Ardindan kurulan Cumhuriyetimiz ise, bagimsiz ve basi dik bir Ulus olarak yasama kararliligimizin tüm dünyaya ilanidir. Ulu Önder Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dedigi ve yüce Türk Milletinin binlerce yillik tarihinde ulastigi en güzel zirve olan Cumhuriyeti korumak bizim birinci görevimiz olmalidir.
 
Bu duygu ve düsüncelerle; basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasinda ve yasatilmasinda emegi olan sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, tüm hemsehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini en içten duygularimla kutluyorum. 
 
        Özlem ÇERÇIOGLU
T.C. Aydin Belediye Baskani