444 40 09
« Geri Dön

Ovaeymir Temizlik Hizmetleriyle İlgili Basın Açıklaması

Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal yaptığı yazılı açıklama ile merkeze bağlı Ovaeymir beldesine verilecek olan temizlik ve çöp toplama hizmetinin siyasi içerikli bir hizmet değil, 6360 sayılı yasanın geçici 1. maddesinin 18. paragrafı gereği verilen bir hizmet olduğunu ifade etti.
Haber Tarihi: Monday, August 19, 2013
Aydin’in 6360 sayili (Büyüksehir Belediyesinin Kurulmasi ve Sinirlarinin Belirlenmesi) yasa ile büyüksehir kapsamina giren illerden birisi oldugunu ifade eden Sümran Ünal, “Kanun 18. Paragrafta  açikça büyüksehir olarak belirlenmis illerde belediyelerin yetkili organlarinin karariyla sorumluluk alanlarina giren mülki sinirlar içerisindeki yerlesim yerlerine her türlü yatirim ve hizmeti götürebilecegini belirtmektedir. Ovaeymir Belde Belediyesi de kapanacak belediyeler arasinda olmasindan dolayi, ek-1 belgede görülebilecegi gibi, Aydin Belediyesine yazdigi yazi ile  hizmet akdi biten personelin yerine yeni geçici isçi gönderilmedigi için  çöp toplama ve temizlik hizmetlerinde yetersiz kaldiklarini belirterek, sicak yaz mevsimi sebebiyle halk sagligi ve çevre temizligi açisindan Aydin Belediyesi’nden  bu hizmetler için talepte bulunmustur” dedi.
 
Ilgili yasa ile verilecek olan hizmetin sadece Ovaeymir ile sinirli kalmayacagini hatirlatan Belediye Baskan Yardimcisi Sümran Ünal, “Sadece Ovaeymir degil , mülki sinirlarimiz içerisindeki diger kapanacak beldelere (Umurlu, Çestepe, Dalama, Tepecik) ve tüzel kisiligi kaldirilacak olan köylerimize de 6360 sayili yasanin geçici 1. Maddesinin verdigi yetki ile her türlü yatirim ve hizmeti  talep dahilinde götürecegiz. Bu bilgilerin isiginda, bazi basin ve yayin organlarinda siyasi parti temsilcilerinin yaptigi açiklamalari kabul etmemiz mümkün degil. Aydin Belediyesi bu hizmetleri verirken asla siyasi rant düsünmez. Hele ki, bir belde belediyemizin halk sagligi açisindan zor durumda kaldigini belirterek temizlik ve çöp toplama hizmetinde bizden yardim istemesini bu sekilde düsünmek ve yorumlamak siyasi rantin ve vatandasa karsi olan duyarsizligin disa yansimasidir. Aydin Belediyesi, odaginda vatandasin oldugu her hizmeti yasalar çerçevesinde verme gayretiyle hareket etmektedir.” ifadelerini kullandi.