444 40 09
« Geri Dön

Topuklu Efe Söz Verdi Halk Ekmeğine Kavuştu

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın halkının ekonomik ve hijyenik ekmek tüketimine destek olabilmek amacıyla projelendirdiği Halk Ekmek üretimine başlandı.
Haber Tarihi: Saturday, August 10, 2013
Gida Çarsisindaki Aydin Belediyesi Halk Ekmek Firininin açilisi Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ve yogun halk katilimi ile dualar esliginde gerçeklesti.
 
Üretimi yapilacak ekmek ve firin hakkinda bilgiler veren Gida Mühendisi Tugçe Töz, “Ürettigimiz ekmek hiçbir katki maddesi tasimiyor. Kepek orani yükseltilerek, tuz oranini asagiya çektik.  30 bin ekmek üretim kapasitesine sahibiz “ dedi.
 
Aydin halkinin bundan böyle gönül rahatligi ile ekmek tüketebileceginin altini çizen Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Ekmegimiz son derece hijyenik ve saglikli. Bu hizmetimizi orta ve alt gelirli vatandaslarimizin ekmek tüketimine destek olabilmek için hayata geçirdik. Asgari ücretle ailesine bakmak zorunda olan ve günde 4-5 ekmek alan vatandaslarimiz var. Bu durum aile bütçesine önemli bir yük getiriyor. Insanimiz ekmegi yemegin yaninda katik yaparak karnini doyuruyor. Biz halk ekmek üretim karari aldigimizda Aydin’da 75 kurus olan ekmek fiyati 50 kurusa indi, bundan memnun olduk” seklinde konustu.
 
Baskan Çerçioglu, hizmete hazir 10 ekmek satis noktasina gelen talep üzerine 6 satis noktasi daha ekleyeceklerini de sözlerine ekledi. Aydin Halk Ekmek Firini ve satis noktalarinda toplam 25 personel görev yapiyor.  
 
Hiç bir katki maddesi içermeden üretilen, tuz orani düsük, kepek orani yüksek halk ekmegi belediyemiz Ekmek Satis noktalarindan temin edebilirsiniz.