444 40 09
« Geri Dön

Aydın Halkının Gönlündeki Merkez İlçe İsmi Adnan Menderes’tir

Türkiye’yi 10 yıl yöneten ve Cumhuriyet tarihinin önemli ismi Adnan Menderes’in hayatını konu alan “Yollar ve Dikenler” adlı film ekibi ve yönetmen İsmail Gülnar, Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.
Haber Tarihi: Friday, May 10, 2013
Ziyarette konusan Baskan Özlem Çerçioglu Adnan Menderes'in Aydin'in yetistirdigi ve memlekete hizmetleri geçmis önemli bir sahsiyet olduguna dikkati çekerek hayatini konu alan bir film çekilecek olmasindan dolayi mutluluk duydugunu söyledi. 
 
“Aydin’da Merkez ilçe belediyesi isminin “Efeler” yerine “Adnan Menderes” olmasi gerekirdi” diyen Baskan Çerçioglu, “Aydin denince akla Adnan Menderes gelmektedir. Aydin'da olusturulacak yeni merkez ilçe belediyesinin adi kesinlikle Adnan Menderes olmaliydi. Hala daha böyle düsünüyorum. Kaç sehre basbakan yetistirmek nasip olmustur. Aydin ilimiz böylesine önemli bir sahsiyeti yetistirmistir. Ismin Adnan Menderes olmamasi Aydin için büyük bir kayiptir. Her ne kadar merkez ilçe belediyesine Adnan Menderes ismi verilmemis olsa da benim ve Aydin halkinin gönlündeki isim Adnan Menderes’tir. Asil önemli olan da halkimizin gönlünde olandir” diye konustu.
 
Çekimleri Aydin’da yapilan Yollar ve Dikenler filminin yapimci ve yönetmeni Ismail Gülnar ise Baskan Özlem Çerçioglu’dan övgü dolu sözlerle bahsederek, “Baskan Çerçioglu Aydin’in çehresini degistirmistir. Her geçen gün modern bir sehrin olustugunu görmekteyiz. Aydin ilini gezdim ve Aydin halkinin baskanimiza olan hayranligini gördüm. Baskan Çerçioglu gibi bir baskani oldugu için Aydin halki gerçekten çok sansli. Merkez ilçe belediyesi isminin Adnan Menderes olmasi fikri ve hassasiyeti nedeniyle çok tesekkür ediyoruz. Kesinlikle hem belediye ismi hem de Aydin sehri Adnan Menderes ismiyle donatilmalidir” dedi. 
 
Film ekibi ile yakindan ilgilenen Baskan Çerçioglu, ekip ile birlikte “Yollar ve Dikenler” adli filmin fragmanini izledi. 
 
90 dakikalik uzun metrajli film çekimlerinin yüzde 70’lik bölümü tamamlanirken filmde Adnan Menderes’i sevilen oyuncu Oguz Gürol, Gülsah Bagci Adnan Menderes'in esi Berin Menderes'i, Ali Demirel Adnan Menderes'in en küçük oglu Mutlu Menderes'i, Fatma Belgen 2. Abdülhamit'in esi Sefika Hanimi, Hayal Acimaz 2. Abdülhamit'in kizi Ayse Sultan’i, Selçuk Uluergüven Cemal Gürsel’i, Tuncay Aksakal Rüstü Zorlu’yu canlandiriyor.