444 40 09
« Geri Dön

İtfaiye Personelleri Eğitimden Geçiyor

Aydın, Nazilli, Söke belediyeleri ve ilçe-belde belediyeleri itfaiye personellerine, Aydın İl Afet Yardım ve Kurtarma Birliği tarafından eğitim veriliyor.
Haber Tarihi: Monday, April 11, 2011

Üç haftalik egitim programinin ilk haftasinin tamamlanmasinin ardindan Aydin Il Afet Yardim ve Kurtarma Birligi’nce dogal afet tatbikati gerçeklestirildi. 6,3 büyüklügünde bir deprem senaryosu kapsaminda düzenlenen tatbikat gerçegini aratmadi.
 Aydin Afet ve Acil Durum Müdürlügü, Aydin Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, Çevre Ilçe-Belde Belediyeleri ile Il Afet Acil Yardim ve Kurtarma Birligi koordinasyonu ile gerçeklestirilen tatbikata Aydin Vali Yardimcisi Celal Ulusoy, Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Belediye Baskan Yardimcilari Kamil Kaya ve Sevim Havaoglu katildilar.

Senaryoya göre, Aydin’da 08 Nisan 2011 Cuma günü saat 13.30’da meydana gelen 6,3 siddetindeki depremde Il Afet Acil Durum Yönetim Merkezine ulasan bilgilere göre; Zeybek Mahallesi Isikli Köyü mücavir alaninda 2 katli betonarme binanin tamamen çöktügü, çöken binanin altinda 3 kisinin yarali olarak mahsur kaldigi belirtildi. Ayrica deprem sirasinda meydana gelen trafik kazasinda bir kisinin aracinin içinde sikistigi ve araçta yangin çiktigi açiklandi. Yine, deprem nedeniyle çöken 2 katli binanin bir bölümünde LPG yangininin meydana geldigi belirtildi.

 Tatbikatta tamamen çöken 2 katli binanin altinda kalan 3 yarali vatandas kurtarilarak hastaneye sevk edilirken, kaza yapan araç ve LPG yanginina müdahale edildi.

 Yapilan tatbikatla, Ilimizde meydana gelebilecek dogal afetler, yangin, trafik kazalari vb. durumlarda acil müdahaleyle can ve mal kaybinin en aza indirilmesi, kurtarma birimleri arasinda karsilikli yardim ve isbirliginin saglanmasi ve ilk yardim hizmetlerinin en kisa ve en dogru sekilde ulastirilmasi hedeflenmistir.