444 40 09
« Geri Dön

Aydının Kadınları Paneli

Aydın Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi ile ADÜ Kadın Sorunlarını Uygulama Araştırma Merkezi işbirliğiyle “Aydın’ın Kadınları” konulu panel düzenlendi.
Haber Tarihi: Thursday, March 10, 2011

  ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda yapilan panelin Oturum Baskanligini Aydin Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Türkan Selek yaparken, Yrd. Doç. Dr. Dilsen Ince Erdogan  “Türk Kadininin Siyasal Haklarini Kazanmasinin Basindaki Yankilari”ni, Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunali “Türk Kadininin Siyasi Katilimi”ni ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üreten “Eskiçagda Yöneticilik Yapmis Olan Kariali (Tralles ve Aphrodisias) Kadinlari”ni anlatti.

Panelde bir konusma yapan Aydin Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Türkan Selek, kent konseyi kadin meclisinin isleyisi hakkinda katilimcilara bilgiler verirken sunlari söyledi:

 “Dünyada kadin haklari konusunda epey bir yol alindi. Ülkemizde de Cumhuriyet dönemiyle ve Atatürk’ün Türk Kadinina Seçme ve Seçilme Hakkini tanimasi ile birlikte kadinlarimizin durumunda büyük degisiklikler oldu. Türk kadini seçme ve seçilme hakkini Avrupa’daki birçok ülkenin kadinlarindan çok önce elde etti. Türkiye’de kadin belediye baskanina sahip iki ilden birinin Aydin olmasi bizim için sanstir. Bu sans biz kadinlar tarafindan çok iyi degerlendirilmelidir” dedi.

 Panelin tamamlanmasindan sonra Aydin Belediye Baskan Yardimcisi Sevim Havaoglu, panelistlere tesekkür belgesi ve çiçek verdi.