444 40 09
« Geri Dön

Öğrencilere Ücretsiz Diş Fırçası ve Macunu

Aydın Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA), 22-27 Kasım “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde okullarda ücretsiz diş macunu ve diş fırçası dağıttı.
Haber Tarihi: Tuesday, November 23, 2010
Aydin Cevat Aldemir ve Yörük Ali Efe Ilkögretim Okullari’nda gerçeklestirilen dis macunu ve dis firçasi dagitimina Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ve Dis Hekimi Galip Keçelioglu katildi.
Baskan Çerçioglu okullarda yaptigi konusmada, Agiz ve Dis Sagligi Haftasi nedeniyle okullarda dis macunu ve dis firçasi dagitimi yaptiklarini belirterek, çocuklardan dislerine gereken önemi vermelerini istedi.
 
Her iki okulda da ögrencilere dis sagligi ve bakimi hakkinda bilgiler veren Dis Hekimi Galip Keçelioglu, “Insanin agzi vücudun disariya açilan tek penceresidir. Büyürken kendimizi hastaliklardan uzak tutmak bizim için en önemli hadisedir. Her türlü protein ve vitaminler vücudumuza agzimizla giriyor. Agzimizi temiz tutmak için bizlere ayni zamanda estetik güzellik veren dislerimizi temiz tutmamiz lazim. O nedenle de dislerimizi her gün sabah kalktiktan sonra ve aksam yemegini yedikten sonra ilk 20 dakika içinde mutlaka firçalamaliyiz. Sadece dislerimizi firçalamakla kalmayip, dis etlerimizi de dis firçasiyla temizlemeliyiz. Dil mikroplarin üredigi, konakladigi önemli organlarimizdan bir tanesi. Orta sertlikteki bir dis firçasiyla dilimizin üst kismini da disimizi firçaladigimiz gibi firçalamamiz gerekiyor” seklinde konustu.
 
Yapilan konusmalarin ardindan Baskan Çerçioglu ve Dis Hekimi Galip Keçelioglu, çocuklara dis macunu ve firçasi dagittilar.
Dagitim sonrasi Cevat Aldemir Ilkögretim Okulu bahçesini gezen Baskan Çerçioglu, okul bahçesinde gördügü eksikliklerin giderilmesi ve bahçe düzenlemesi yapilmasi için daire müdürlerine talimat verdi.