444 40 09
« Geri Dön

Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrıştırıyoruz

Aydın Belediyesi ile ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) işbirliğiyle geçtiğimiz yıl başlatılan “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi” bilgilendirme çalışmalarına bu yıl da devam ediliyor.
Haber Tarihi: Monday, October 4, 2010
Tanitim ve bilgilendirme elemanlari geçtigimiz yil pilot bölge olarak seçilen 5 mahallede baslattiklari bilgilendirme çalismalarini bu yil 8 mahallede devam edecek.
Yedieylül, Mimar Sinan, Girne, Mesrutiyet, Cumhuriyet, Kurtulus, Güzelhisar, Efeler mahallelerinde ev ev dolasacak olan bilgilendirme elemanlari kati atik ayrimi konusunda vatandaslari tek tek bilgilendirecekler.
15 gün sürecek olan çalismalarda görev alacak personele Aydin Belediyesi geçici kimlik karti verilecegini belirten yetkililer, projenin uygulanmasi esnasinda vatandaslarin bilgilendirme elemanlarina yardimci olmalarini istedi. 
Proje kapsaminda 30 bin adet brosür, 8 bin adet sticker, bin adet afis hazirlatildigini belirten yetkililer, vatandaslara evsel atiklarin ayri, kâgit-karton-pet-plastik-cam-metal-alüminyum ve benzeri atiklarin ayri bir torbada biriktirilmesini, belirtilen günlerde konutlarinin önlerine çikarmalarini veya geri dönüsüm amaçli konulan ambalaj kumbaralarina agzi bagli posetler içerisinde birakmalarini istediler. 

Temizlik Isleri Müdürlügü’nün belirledigi programa göre ambalaj atiklarinin toplanma günleri Pazartesi günü Mimar Sinan Mahallesi, Sali günü Girne Mahallesi 1. Bölge, Çarsamba günü Girne Mahallesi 2. Bölge, Persembe günü Mesrutiyet Mahallesi, Cuma günü Cumhuriyet Mahallesi ve Cumartesi günü Yedieylül Mahallesi olarak belirlendi.
Aydin halkini kampanyaya destek vermeye çagiran Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Vatandaslarimiz lütfen bu uygulamaya destek versinler. Çöpü kaynaginda ayristirirsak kentimiz ve ülke ekonomisine büyük katki saglamis oluruz. Geçen yil 5 mahallemizde yaptigimiz çalismalar bu yil 8 mahallemizde devam ediyor. Ben bu konuda Aydin halkinin gerekli hassasiyeti gösterecegine eminim. Herkese simdiden tesekkür ediyorum” dedi.