444 40 09
« Geri Dön

İçme Sularımız Memba Kalitesinde

Aydın Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Türkiye’de bir ilke imza atarak su kalitesinin analiz ve tahlillerinin yapılacağı 20 adet su numune alma kabini oluşturdu.
Haber Tarihi: Monday, August 23, 2010
Kentin çesitli noktalarinda olusturulan kabinlerden belediye ekipleri ve Il Saglik Müdürlügü ekipleri günlük numuneler alarak su kalitesini test ediyor. Aydin halkina daha temiz, daha kaliteli su vermeyi hedefleyen uygulama Türkiye’de ilk kez gerçeklestiriliyor.
 
Son yillarda gerçeklestirilen alt yapi yenileme çalismalarinin da katkisiyla Türkiye’de memba kalitesinde su veren Aydin Belediyesi Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügü 20 noktada tahlil kabini kurdu. Konuyla ilgili açiklama yapan Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürü Hakan Olkaç, son yillarda vatandasin gönül rahatligiyla içebilecegi kalitede su verdiklerini söyleyerek, “Daha önce çesitli ev ve isyerlerinden numuneler aliyorduk. Ancak, bina içi tesisatlarin eski olusu veya sagliksiz olusu nedeniyle tahlil sonuçlari degisken veriler gösteriyordu. Bunu önlemek amaciyla ve kentin tüm bölgelerini kontrol altinda tutmak amaciyla 20 ayri noktada kabin olusturduk. Kilitli olan bu kabinlerin birer anahtarini da Il Saglik Müdürlügü’ne teslim ettik. Onlar da diledikleri zaman numune alarak rutin kontrollerini yapacaklar. ISO9001 kalite belgesine sahip suyumuz yeni yöntemimizle daha iyi denetlenecektir. Su anda Aydin kentine verdigimiz suyumuz son derece kaliteli ve içilebilir niteliktedir. Aydin halki evlerinde çesmelerinden akan suyu gönül rahatligiyla içebilir. Suyumuz gerek bizim ekiplerimiz, gerekse Il Saglik Müdürlügü ekipleri tarafindan günlük kontrol ediliyor. Gerektiginde Izmir Il Hifzisihha Müdürlügü’ne de numune gönderilerek daha dogru veri elde etmemiz saglaniyor” dedi.
 
Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügü analiz ekiplerini sagliga uygun bir ortam yaratarak aldigi örneklerin test sonucunda mineral ve kabul edilen degerler açisindan Türkiye’de en kaliteli su elde eden birkaç kentten biri oldugunu da söyleyen Hakan Olkaç, kentte su kesintisinin arizalar disinda olmadigini söyleyerek, özellikle uzun süre bekleyerek bozulan, yosunlasan depo sularinin kullanilmamasi konusunda vatandaslari uyardi.