444 40 09
« Geri Dön

Efelerimiz Çanakkalede Gönülleri Fethetti

Türkiye Kuva-yı Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi’nin efeleri, Aydın Belediyesi’nin katkılarıyla Kuva-yı Milliye’nin 91. yılını eşsiz kahramanlıkların yaşandığı Çanakkale Şehitlikleri’ni gezerek kutladılar.
Haber Tarihi: Monday, May 31, 2010
Havanin asiri sicak olmasina ragmen yöresel efe kiyafetleri ve Türk Bayragi ile Çanakkale Sehitlikleri’ni gezen efeler geziye gelen vatandaslar tarafindan büyük ilgi gördüler.
 
Türkiye’nin dört bir yanindan sehitliklere gelen vatandaslar karsilarinda Aydinli efeleri görünce önce saskinliklarini gizleyemediler, daha sonra hep birlikte alkis tuttular.

Yaklasik 8 saat süren sehitlik gezileri sirasinda vatandaslarin fotograf çektirme istegini kirmayan efeler saatlerce ayakta kaldilar.
 
Gezi sirasinda Çanakkale Savasi’nda sehit düsen Aydinli sehitlerin mezarlarini da ziyaret eden efeler sehitliklerde dua ettiler.
 
Sehitliklerin ziyaretinden sonra Çanakkale sokaklarini dolasan efeler, adina türkü yazilan “Aynali Çarsi”yi da gezdiler. Aynali Çarsi esnafi Aydinli efelerin kentlerini renklendirdigini belirterek, “Sizleri her zaman Çannakkale’de görmek istiyoruz” dediler.
 
Gezi boyunca büyük ilgi gördüklerini belirten Türkiye Kuva-yi Milliye Mücahitler Dernegi Aydin Subesi Baskani Mustafa Yormaz, “Bizlere bu imkâni saglayan Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ve Soförler Odasi Dernegi Baskani Semih Özmeriç’e çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.