« Geri Dön

Sağlıklı Nesiller İçin Süt İçin

AYBA (Aydın Belediyesi Hizmet Ağı) 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle “Sağlıklı gelecek, sağlıklı nesiller için süt için” sloganı altında çocuklara süt dağıttı.
Haber Tarihi: Friday, May 21, 2010
Aydin Atatürk Meydani’nda kurulan stantta gün boyu süt dagitimi yapildi. Aydin Belediyesi ile Yörsan firmasi isbirligi ile gerçeklestirilen etkinlikte çocuklara yaklasik 5000 adet süt dagitildi. Stantta bulunan görevliler süt verdikleri çocuklara sütün yararlari hakkinda bilgiler verdiler.

Süt ile süt ürünlerinin insan sagligina önemini anlatmak ve süt ürünlerini çocuklara sevdirmek amaciyla böyle bir uygulama yaptiklarini belirten Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Çocuklarin ortalama olarak günde 500, yetiskinlerin ise 250 gram süt ve süt ürünlerini tüketmeleri gerekiyor. Dünya ülkelerine göre ülkemizde süt ve süt ürünlerinin tüketimi çok düsük. Yarinlarimizi emanet edecegimiz çocuklarimiza dengeli ve saglikli beslenmeleri için süt, ayran, yogurt, tereyagi, peynir gibi yararli besinler tüketmeye tesvik etmeliyiz” dedi.