444 40 09
« Geri Dön

Kadın Meclisinden Örnek Eğitim

Aydın Kadın Meclisi çatısı altında bir araya gelen Türk Kadınlar Birliği, Evkaday, İşkad ve TOBB Girişimci Kadın Kurulu Aydın’da bulunan yatılı okul öğrencisi kızlar için “Genitel Hijyen” konulu seminerler başlattı.
Haber Tarihi: Wednesday, May 5, 2010
Ilki Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçeklestirilen seminerde ögrencilerin sorularini cevaplayan Kadin Hastaliklari Uzmani Dr. Leylant Ova Demirtas, genç kizlara olusabilecek hastaliklar konusunda bilgiler verdi.
 
Sosyal Bilimler Lisesi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen seminere okulda yatili olarak egitim alan kiz ögrenciler katildi. Toplantiya konusmaci olarak katilan BSK Anka Hastanesi doktorlarindan Leylant Ova Demirtas, rahim agzi kanseri ve asisi, idrar yolu problemleri, kisirlik ve epilasyon gibi karsilasabilecekleri hastaliklar hakkinda katilimci ögrencileri bilgilendirdi.

Aydin Belediyesi Meclis Üyesi Sehnaz Bagci, Evkaday Dernegi Baskani Hale Erçakar Kavurucu, Türk Kadinlar Birligi, Iskad ve TOBB Girisimci Kadin Kurulu yönetim kurulu üyelerin de katildigi toplanti sonunda Dr. Leylant Ova Demirtas’a tesekkür çiçegi sunan Meclis Üyesi Sehnaz Bagci, bu egitim çalismasinin önemini vurgulayarak bundan böyle öncelikli olarak yatili okullar olmak üzere bu ve benzeri egitimlerin sürecegini belirtti.