444 40 09
« Geri Dön

Yaşlılar Haftası

Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü Huzurevi’nde kalanları temsilen bir grup ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Haber Tarihi: Friday, March 19, 2010

Encümen Salonu’nda gerçeklesen ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Çerçioglu, “Belediyemize ziyaret etmeniz bizleri onurlandirdi. Fakat buraya kadar yorulmaniz da beni üzdü. Keske prosedür böyle olmasaydi da her zamanki ki gibi ben sizi ziyaret etseydim.” dedi.

Ziyaret sirasinda baskanin sicak ilgisiyle konuk edilen yaslilar, Çerçioglu’na kendi el emekleri ile ürettikleri bir hediye verdiler. Bu arada Baskan Çerçioglu, 18–24 Mart Yaslilar Haftasi dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

Mesajinda, “Insan hayatinin en hassas, en önemli dönemlerinden biri yasliliktir. Geçmis ile gelecek arasinda köprü kuran yaslilarimiz, degerlerimizi ve kültürümüzü yarinlara tasimamizi saglayan en degerli varliklarimizdir. O yüzden her insan kendisinin de yaslanacagini aklindan çikarmamalidir. Yaslilarina gereken önemi vermeyen, onlara sahip çikmayan, ihtiyaç duyduklari sevgi ve saygiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olmasi mümkün degildir.” vurgusunu yapti.

Çerçioglu mesajinin devaminda sunlara da yer verdi: “Dünya nüfusu hizla yaslanirken, gelismis ülkeler programlarini bu yasli nüfusa göre yeniden düzenliyor. Bu alanda yapilan bilimsel çalismalar Türkiye’de de insan ömrünün uzayarak yasli nüfusunun hizla arttigini ortaya koyuyor. Ayni bilimsel veriler Aydin ilimizin dünyada en uzun ömürlü insanlarin yasadigi kent oldugunu ortaya koymustur. Bu veriler isiginda Aydin Belediyesi olarak hizmet agimizda yaslilara yönelik sosyal, kültürel ve saglik konularinda yepyeni çalismalar baslatarak atalarimiz olan yaslilarimiza en iyi hizmeti sunmanin gayreti içindeyiz. Bu amaca hizmet eden Belediyemiz kurulusu AYBA (Aydin Belediyesi Hizmet Agi) her yasa oldugu gibi, yasli kesime yönelik de hizmetler sunmaktadir. Yaslilarimizin toplumda hak ettikleri yeri almalarini saglamak bizim en öncelikli görevimizdir. Bu duygu ve düsüncelerle ‘Yaslilar Haftasi’nda tüm vatandaslarimizi ilerleyen yillarda benzer sorunlarla karisilacaklarinin bilinciyle, yaslilarimizin sorunlarina daha duyarli olmaya, yaslilarimizi ise yasama siki siki tutunmaya çagiriyor, uzun, saglikli bir ömür ve mutluluklar diliyorum.”

Yaslisina ve çocuklarina sahip çikan toplumlar medeniyeti yakalamis, çagdas toplumlar arasinda yerini almistir. Hayatlari boyunca yasadiklari ülkeye hizmet etmis yaslilarimiza moral vermek ve onlari memnun etmek bizler için gurur vericidir. AYBA Aydin Belediyesi Hizmet Agi kapsaminda yasli vatandaslarimiza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çesitliligini arttirmaya yönelik çalismalarimizi sürdürmekteyiz.