444 40 09
« Geri Dön

Dünya Kadınlar Günü İçin Atatürk Anıtına Çelenk Konuldu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Aydın Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı
Haber Tarihi: Monday, March 8, 2010

Törene Vali Yardimcisi Celal Ulusoy, Belediye Baskani Vekili Saadet Kavasgil, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, kadin sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayida vatandas katilirken Aydin Belediye Baskanligi, Sosyal Hizmetler Müdürlügü,  Baro Kadin Komisyonu,  Kadin Meclisi, Türk Kadinlar Birligi, Kadin Haklarini Koruma, Türk Kadinlar Konseyi, Aktif Emekli Kadinlar, Aydin Iskadinlari Dayanisma, Ev Kadinlari Dayanisma Dernegi, 2000 Yili Ev Hanimlari, TOBB Kadin Girisimciler Kurulu, Çagdas Yasami Destekleme Dernegi, Atatürkçü Düsünce Dernegi ve Insan Haklari Dernegi tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk konuldu.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan Türk Kadinlar Konseyi Baskani Gürsel Sisman günün anlam ve önemini anlatan konusmasini yaparken sunlari söyledi:

“Bugün 8 Mart 2010. Dünyanin her yerinde oldugu gibi ülkemizde de kutlanan ‘Emekçi Kadinlar Günü’. 1910 yilindan bu yana kutlanan günün 100’ncü yili. Bizler laik, uygar, demokrat Türkiye’nin laik, çagdas, Atatürkçü Türk kadinlari olarak sahip oldugumuz ‘Kadin Haklari’ni degil, ‘Insan Haklari’ni Ulu Önderimiz Atatürk’ün o engin görüsü sayesinde kazandigimizin bilincindeyiz. Bu nedenledir ki biz gönüllü kadin kuruluslari yumrugu tek bir yere vurmaya, iletisim içinde olmaya, katkilarimizin her ne kadar güzel bir damla oldugunu biliyorsak da bu katkilari okyanusa çevirmeye kararliyiz. Daha fazla basariya giden yolda gönüllü kadin kuruluslarinin sorumluluklari ve hedefleri vardir. Yenilikçi, yaratici bir vizyonun canlandirilmasi, kadinlarimizin egitim alaninda, ekonomik alanda, sosyal alanda güçlendirilmesi, karar mekanizmalarinda yer almasi sorumluluk alanimiz ve hedefimizdir. Kadinlarimizin sorunlarina yönelik çözümlerde daha fazla ‘etkin’ olmak ve ‘kalici degisim’ yaratmak zorundayiz. Bu baglamda Aydin Belediye Baskanimiz Sayin Özlem Çerçioglu baskanliginda kadin dernekleri olarak ‘Aydin Kadin Meclisi’ olusturulmustur. 04 Mart 2010 günü bu olusum bir basin toplantisi ile kamuoyuna duyurulmustur. Amacimiz Aydin halki ile belediye arasinda köprü kurulmasidir. Bu amaç dogrultusunda ‘Aydin Kadin Meclisi’nde yer alan biz kadin dernekleri, öncelikle hem hedef kitlemizi hem de elestirileri çok iyi dinlemeye, kendi çalisma programimiz ve politikalarimiza iliskin sürekli arastirmalar yapip gündemi izlemeye ve egitime agirlik vermeye, kadin kuruluslari-belediye ile isbirligi ve iletisim agi kurmaya, bilgi alisverisi yapmaya, degisim önderi olabilecek kadin liderlerin yetismesini saglamaya, daha genis alanlara ve kaynaklara erismeyi saglayabilecek kisi ve kurumlara ulasmaya, vizyonu olan profesyonel bir yönetim yaratmaya hedeflendik. Bugün artik sunu anlamaliyiz ki içinde bulundugumuz yüzyil ve daha ötesi için sadece iyi niyet ve özveri yetmiyor. Egitim, yönetim bilgisi, iletisim becerisi, uzmanlik ve her seyden önemlisi evrensel düsünce sistemi içinde hareket etmemiz gerekiyor. Tüm kadin derneklerinin içinde yer aldigi ‘Aydin Kadin Meclisi’ ile daha güzel olaylara imza atacagimizi düsünüyor ve sözlerimi Atatürk’ün su veciz sözü ile bitiriyorum. ‘Türkiye’nin kadinin aklina, bilgisine ve enerjisine ihtiyaci vardir.’ Bu duygu ve düsüncelerle sizleri saygi ile selamliyorum.