444 40 09
« Geri Dön

Gelecek İçin Geri Dönüşüm Projesi - ÇEVKO

Aydın Belediyesi – ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) işbirliği ile “Gelecek İçin Geri Dönüşüm” projesi kapsamında eğitim semineri düzenlendi.
Haber Tarihi: Tuesday, February 23, 2010

 Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde Aydin’daki 32 ilkögretim okulundan gelen 64 ögretmene ambalaj atiklarinin geri kazanilmasi ile ilgili ÇEVKO Vakfi Iletisim ve Egitim Uzmani Kaan Arda tarafindan egitim verildi.
Seminerin açilis konusmasini yapan ÇEVKO Iletisim ve Egitim Müdürü Dilek Özkanli Uslu, projeye destekleri nedeniyle Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür plaketi verdi.
Egitime çocuk yaslarda baslamak gerektigini belirten Baskan Çerçioglu, “Destekleri nedeniyle ögretmenlerimize ve egitim camiamiza tesekkür ediyorum. Bu seminerin Türkiye ve Aydin için çok faydali olacagini düsünüyorum.” dedi.

“Gelecek Için Geri Dönüsüm” adi verilen seminerde, okullarda ögretmenler vasitasiyla çocuklarin çevreyi sevmelerinin saglanmasi istendi.

ÇEVKO Vakfi tarafindan okulda ögrencilere dagitilmak üzere set halinde hazirlanmis “Çevreci Kedi Çevki ile Geri Kazanim”, “Kati Atiklar ve Kullanilmis Ambalajlarin Degerlendirilmesi” adli resimli egitici kitaplar ve yine çocuklarin ambalaj atiklarini atmayip ayristirmalarini tesvik etmek için egitim sertifikasi ve tanitim CD’si seminere katilan ögretmenlere verildi.

 Ortak akil ve ögretmenlerin destekleriyle gerçeklesecek olan bu projedeki amacin ülke ekonomisine katki, Aydin’in dogal yapisinin ve dogal kaynaklarinin korunmasin saglanmasi oldugunu belirten Aydin Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü O.Derya Tikir, “Evlerimizde ambalaj atiklarini çöpe atmayip, ayri bir torbada biriktirerek, bildirilen gün ve saatlerde belediye görevlilerimize teslim ederek ya da en yakin geri dönüsüm kutularina atarak, gelecegimize katkida bulunabiliriz. Gelecek kusaklara birakilabilecek yasanabilir bir Aydin için sürdürdügümüz geri kazanim projemize destek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Unutmayiniz, ambalaj atiklari çöp degildir. Çöpe atmayalim, ayristiralim, gelecegimizi geri kazanalim.” seklinde konustu.