444 40 09
« Geri Dön

Yedieylül Yaşam Merkezi Açıldı

İlk olarak Yedieylül Mahallesi’nde pilot bölge olarak hizmete sunulan Yaşam Merkezi’nin içerisinde ‘Okuma Odası’da bulunuyor. Kütüphanesi bulunan ‘Okuma Odası’nda günlük gazeteler de alınacak.
Haber Tarihi: Tuesday, November 24, 2009

Yasam Merkezi’nde sportif ve kültürel aktivitelerin yaninda mahalle sakinlerine Aydin Belediyesi tarafindan egitim seminerleri de düzenlenebilecek.
Yedieylül Yasam Merkezi’nin yaninda bulunan sahalara esya dolaplari ve soyunma kabinleri yapilacak.
Yedieylül Yasam Merkezi’nin açilis kurdelasini Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gümüs ve mahalle sakinleri kestiler.

SAGLIKLI YASAM IÇIN SPORTIF FAALIYETLER

Açilis sonrasi Yedieylül Yasam Merkezi’ne gelen Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Yaklasik 6 hafta önce söz verdigimiz gibi bugün burayi hizmete açtik. Bu tesisi sizlerle birlikte isletecegiz. Burayi sadece kahve olarak düsünmeyin. Önümüzdeki hafta bayramdan sonra 08.30–09.30 saatleri arasinda beden ögretmeni esliginde erkekli-kadinli kültürfizik hareketleri yapacagiz. Ilk gün ben de sizlere katilacagim. Saglikli yasam sadece yedigimiz, içtigimizle olmuyor. Spor da yapmamiz gerekiyor. Onun için herkesi esofmanlarini giyip burada yapacagimiz sportif faaliyetlere davet ediyorum.” dedi.

FAKIR VE MUHTAÇLAR IÇIN BAGIS KUTUSU

Vatandaslardan yilbasina kadar çay-kahve ücreti alinmayacagini belirten Baskan Çerçioglu, “Bu mekâna fakir ve muhtaç vatandaslarin ihtiyaçlarinda kullanilmak üzere camdan bagis kutusu koyduk. Bu kutuya içtiginiz çay kahve parasini, gönlünüzden ne koparsa atiniz. Gerçekten bir lokma ekmek parasina muhtaç insanlar var. Sokakta yasayan çocuklarimiz için harcayacagiz burada toplanan paralari. Bir lira 2 lira demeyin, inanin damlaya damlaya göl olur. Belediye baskaninin kadin olmasinin da böyle yani var. Annelik duygusuyla hareket ediyoruz.” seklinde konustu. 

Mahalle sakinlerinden Hüdaver Avsar, Yedieylül Mahallesi’nde yasayan vatandaslardan bir istegi oldugunu belirterek, “Sabahlari hanimlar beylerin ellerine çöp posetlerini veriyor. Erkekler de araba çalisirken bu posetleri gelisi güzel yerlere atiyorlar.  Lütfen kimse çevremizi kirletmesin, çöplerini de yere atmasinlar.” seklinde konustu.

KADINLARLA AYLIK PERIYODIK TOPLANTILAR

Yedieylül Mahallesi sakinlerinin istekleri ve arzulari dogrultusunda her hafta bu mekâna gelecegini belirten Baskan Çerçioglu, bayramdan sonra ayda bir kere de sabah sporundan sonra hanimlarla periyodik olarak sosyal ve toplumsal sorunlari tartisacagiz. Ben üzerime düsen görevi yerine getirecegim.
Mahalle sakinlerine tek tek kartvizitini de dagitan Baskan Çerçioglu, “Sosyal ve toplumsal sorunlariniz oldugun da beni telefonla arayabilirsiniz.” seklinde konustu.
Açilisa katilan bayanlar, Baskan Çerçioglu’na yogun ilgi gösterdiler.