444 40 09
« Geri Dön

Afet Acil Yardım ve Kurtarma Birliği Toplandı

Aydın İli Afet Acil Yardım ve Kurtarma Birliği Kasım ayı olağan toplantısı Aydın Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.
Haber Tarihi: Tuesday, November 17, 2009

Birlik Baskani Özlem Çerçioglu baskanliginda yapilan toplantiya, Il Genel Meclisi üyeleri, Ilçe-Belde Belediye Baskanlari, Belediye Meclis üyeleri katildilar. Gündem maddelerine geçilmeden önce bir açiklama yapan Baskan Özlem Çerçioglu, birligin kurulus amacinin Aydin ilindeki belediyelere ve özel idareye afet acil yardim ve kurtarma malzemeleri almak oldugunu belirtti.

 6 maddelik gündem oy birligi ile kabul edilirken, Aydin’da muhtemel deprem, trafik kazalari ve diger dogal afetlerin yerinde ve zamaninda müdahale edilmesi için birlige tanesi 315.000,00-TL’den alinan 3 adet 4x2 çift kabinli kurtarma malzemeleriyle donatilmis araçlarin Aydin, Nazilli ve Söke belediyelerine tahsisi kararlastirildi.

 Ilçeler, beldeler ve köylerde meydana gelebilecek olaylarda kullanilmak üzere bu 3 araç merkezde Aydin, doguda Nazilli ve batida Söke belediyelerine tahsis edildi.

Belediyeler kendilerine en yakin bölgelere konuslandirilan bu araçlardan istifade edebilecekler.

 Gündemin tamamlanmasindan sonra bir sonraki toplanti tarihi 2010 Mayis ayi olarak belirlendi. Toplantinin günü ve saati üyeleri daha sonra bildirilecek.

 Daha sonra Aydin Belediye binasi önünde hazir bulundurulan tam donanimli, üzerinde hava yastiklari, jeneratör, projektör bulunan araçlar birlik üyelerine tanitildi.

 Birlik Baskani Özlem Çerçioglu, tahsis edilen araçlarin anahtarlari Söke Belediye Baskani Nejdet Özmekçi ve Nazilli Belediye Haluk Alicik’a teslim etti.

 ÇERÇIOGLU’NA ILÇE-BELDE BELEDIYE BASKANLARINDAN DESTEK

Araçlarin önünde fotograf çektiren belediye baskanlari, Aydin’in yillardan beri süre gelen, kentin kanayan yarasi olan olaylarla ilgili son günlerde gösterdigi mücadele nedeniyle Baskan Çerçioglu’na destek olduklarini belirterek, çalismalarinda basarilar dilediler.