« Geri Dön

Meclis Kasım Birinci Oturumu Yapıldı

AYDIN BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI 1. OTURUMU YAPILDI
Haber Tarihi: Tuesday, November 3, 2009

Aydin Belediye Meclisi’nin Kasim ayi 1. oturumu, belediye meclis salonunda yapildi.
Belediye Baskani Özlem Çerçioglu baskanliginda yapilan toplantida görüsülen gündem maddelerinde asagidaki kararlar imza altina alindi:

2010 Yili Performans Programi görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

2010 Yili Gelir Ücret Tarifesi görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

2010 Yili Analitik Bütçesi görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri görüsülmek üzere Imar Komisyonuna havale edildi.

Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun 656 ada 31 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 545.09 m2 yüzölçümlü parselde 1.92 m2 tekabül eden 192/54509 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususu görüsülmek üzere Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Aydin Merkez Kemer Mahallesi tapunun 720 ada 46, 84, 182 ve 2310 ada 1  parsellerde kayitli Imar planina göre mezarlik alaninda, yolda ve park alaninda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususu görüsülmek üzere Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Aydin Merkez Orta Mahalle tapunun 803 ada 4,5,6 parseller, 808 ada 2 parsel ve 818 ada 2,3,4 ve 5 parsellerde kayitli Imar planina göre kismen yolda kalan tasinmazlarin kamulastirilmalarini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususu görüsülmek üzere Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 617 ada 4 parselde kayitli Imar planina göre kismen ibadet yerinde, yolda, anaokulu ve okul alaninda kalmakta olup ibadet yeri ve yolda kalan kisimlarinin 5393 sayili belediye kanununun 15. ve 75. maddelerine istinaden kamulastirilmalarini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususu görüsülmek üzere Imar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalan kadrolarin iptali için hazirlanan Kadro Iptal Cetvelleri oy birligi ile kabul edildi.

12.11.2001 tarih ve 208 sayili Meclis Karariyla kabul edilerek yürürlüge giren T.C.Aydin Belediyesi Açik Semt Pazar Yerleri Yönetmeliginin iptal edilerek yeniden düzenlenen T.C.Aydin Belediyesi Açik ve Kapali Semt Pazarlari Uygulama Yönetmeliginin uygulanmasi hususu görüsülmek üzere Hukuk Komisyonu ile Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonuna havale edildi.

Zabita Müdürlügü tarafindan hazirlanan yeni Içkili Alan Bölgesi Krokisi olusturulmasi hususu görüsülmek üzere Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Altyapi tesislerinden faydalanan artezyenler için uygulanacak olan abonelik ve diger bedellerin belirlenmesi ve gelir ücret tarifesine ekleme yapilmasi hususlari ile ilgili Belediye Meclisinin 10.09.2009 tarih ve 154 sayili kararina ekleme yapilarak tashihi hususu görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Nevzat Biçer Nikah Salonunun kültürel, sanatsal, sosyal amaçli organizasyon ve programlarda kullanilmak üzere tahsisi, tahsis ücretlerinin belirlenmesi ve ücretlerin Müdürlük bütçe gelir kalemlerine eklenmesi hususlari görüsülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde kullanilan Es-ko 4. katta bulunan tiyatro salonuna Muzaffer IZGÜ isminin verilmesi oy birligi ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasindan sonra Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügü ile Aydin Kent Konseyi’nin sundugu 2 gündem disi evrak gündeme alinarak Meclis Toplantisinin Kasim ayi birinci oturumu sona erdi.

Belediye Meclisi’nin 05 Kasim 2009 Persembe günü yapilacak ikinci oturumunun saati 17.00 olarak belirlendi.