444 40 09
« Geri Dön

Dünya Aydınlılar Günü Etkinliklerinde 2nci Gün

Aydın Belediyesi, 09.09.09 “Dünya Aydınlılar Günü” etkinliklerine 2. günde devam edildi.
Haber Tarihi: Tuesday, September 8, 2009

07 Eylül 2009 Aydin’in Düsman Isgalinden Kurtulusu’nun 87. Yildönümü nedeniyle etkinlikler Istasyon Meydani’nda yapilan kurtulus törenleriyle basladi.
Törenlerin ardindan Vali Yazicioglu Kültür Merkezi’nde “Biz Atatürk’ün Çocuklariyiz” adli resim sergisinin açilisi yapildi.
Saat 18.00’de Aydin Belediyesi Folklor ekibi yöresel halk oyunlarimiz, Bursa Nilüfer Belediyesi Van Yöresi Kiliç-Kalkan gösterisi, Kafkas Nilüfer’in Rengi (Potbori) oyunlari, halk danslari toplulugunun sundugu modern dans gösterisi, Burdur Belediyesi yöresel halk oyunlari ve kina gecesi gösterisiyle, Bursa Yali Belediyesi de halk oyunlariyla Atatürk Meydani’nda muhtesem bir gösteri sundular.

Saatler 22.00’’yi gösterdigi Istasyon Meydani’nda Hazal konseri basladi. Sanatçi konser sirasinda yeni albüm çalismasinda yer alacak olan sarkilari da seslendirirken, ünlü sanatçilara ait taklitleriyle de büyük alkis aldi.

Aydin Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, çocuklarla birlikte sahneye çikarak sarkici Hazal’la birlikte Onuncu Yil Marsi’ni söyledi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye bu kez Aydin’in yetistirdigi, begeniyle takip edilen dizi filmlerinin müzik üstadi Gökhan Kirdar geldi.

Yaklasik 2 saat sahnede kalan sanatçi Aydinli’lara unutulmaz bir gece yasatti.

Konseri sirasinda anilarini paylasan sanatçi, “Su an konser verdigimiz alan benim her gün Aydin Lisesi’ne gittigim yol, karsimda A.Menderes Bulvari. Dogdugum yerde siz Aydinli’larla olmaktan çok mutluyum. Sizlerle bulusmami saglayan Belediye Baskanim Özlem Çerçioglu’na tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.

Gökhan Kirdar, daha sonra dizi film müziklerinde birlikte çalistiklari TRT Ses Sanatçisi Aysun Gültekin’i sahneye davet etti. Gültekin birbirinden güzel türküler seslendirirken efeler esliginde Yörük Ali türküsüyle konser alanini dolduran 15 bin kisiden büyük alkis aldi.

Kirdar’in ilk parçasindan sonra baslayan muhtesem havai fisek gösterisi Aydin sokaklarini aydinlatti.

Konser sonunda sahneye çikan Baskan Çerçioglu, sanatçi Gökhan Kirdar’a plaket ve çiçek verirken sunlari söyledi:

“Az önce sevgili Gökhan duygularini paylasti. Adnan Menderes Bulvari’ndan yürüyerek Aydin Lisesi’ne gittigini söyledi. Biz de 7 Eylül’de, sanli kurtulus bayramimizda bizi kim anlar, bize eslik eder diye düsündügümüzde hemen aklimiza sevgili Gökhan Kirdar geldi. Bizleri kirmayan, Aydinli’lara çok güzel bir gece yasatan Gökhan’a tesekkür ediyor, Aydinli’lar olarak Gökhan Kirdar’la gururlaniyoruz."