« Geri Dön

Başkanımız Özlem Çerçioğlu İmar Yetkileri Devri Konusunda Açıklama Yaptı.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, son günlerde gündeme getirilen, “Sahil şeritleri ile kültür ve turizm bölgelerinde imar ve ruhsatlandırma yetkilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi” yasa teklifiyle ilgili bir açıklama yaptı.
Haber Tarihi: 12 Haziran 2009 Cuma

Yetkilerin merkezden yerel yönetime devri tartışılırken, imar ve ruhsatlandırma yetkilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na alınması yönündeki girişim endişe vericidir.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sahil belediyelerin imar uygulamaları ve ruhsatlandırma yetkisinin ilgili bakanlığa devredilmesi bana göre turizme yara verecektir. Yasa teklifi siyasidir. Hem yerel yönetimlerin yetkilerini daha da artıracağız diyeceksiniz. Hem de seçimlerden çıkan bu sonuçlardan sonra bu kararı alacaksınız. Halkın seçtiği yöneticilere güvenmek zorundasınız. Devre dışı bırakılmak istenen belediyeler değil, onları seçen halktır. Böyle bir tasarı Avrupa Birliği ve Yerel Yönetim anlayışına terstir. Yasanın geçmemesi için tüm sivil toplum örgütleriyle, mimarlar ve şehir plancılarıyla, odalarla detaylı görüşerek kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bu teklifin yasalaşmaması için partim gerekli çabayı gösterecektir.”