444 40 09
« Geri Dön

Başkanımız Afet Yardım ve Kurtarma Birliği Meclis Başkanlığına Seçildi

Aydın İli Afet Acil Yardım ve Kurtarma Birliği Meclis Başkanlığı’na Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçildi.
Haber Tarihi: Thursday, May 28, 2009

Il Özel Idaresi ve Aydin Ili Belediyelerinin üyesi oldugu birligin Mayis ayi olagan toplantisinda, üye belediyelerin verdigi önergeyle Aydin Vali Vekili Celal Ulusoy ve Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun adayligi istendi.
 Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun sehir disinda olmasi nedeniyle, Baskani Belediye Meclis Üyesi Derya Karaçolak’in temsil ettigi, 53 üyenin katildigi toplantida gizli oyla yapilan seçimde Vali Vekili Celal Ulusoy’a 17, Baskan Çerçioglu’na 34 oy çikti. 
  Bilindigi üzere, Birlik Il Özel Idaresi ile Aydin Iline bagli Belediyelerin Afet Kanunu,Sivil Savunma Kanunu, bunlara iliskin Yönetmelik ile Kriz Yönergeleri çerçevesinde sorumlu olduklari görevleri yerine getirmelerinde maddi ve ayni kaynak saglamak ve bu amaçla satin alinacak afet acil yardim ve kurtarma malzemelerini üyelerine veya gerektiginde yetkili kurullarinin alacagi kararlara göre Il Sivil Savunma Müdürlügü’ne tahsis etmekle görevlidir. Birlik ayrica bu yasalarin verdigi görevleri yerine getirirken, afet yönetiminde Il ve Ilçelere verilen görevlerin halkin katilimini da saglayarak yerine getirilmesini amaçlamaktadir.