« Geri Dön

Başkanımız Afet Yardım ve Kurtarma Birliği Meclis Başkanlığına Seçildi

Aydın İli Afet Acil Yardım ve Kurtarma Birliği Meclis Başkanlığı’na Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçildi.
Haber Tarihi: 28 Mayıs 2009 Perşembe

İl Özel İdaresi ve Aydın İli Belediyelerinin üyesi olduğu birliğin Mayıs ayı olağan toplantısında, üye belediyelerin verdiği önergeyle Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adaylığı istendi.
 Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun şehir dışında olması nedeniyle, Başkanı Belediye Meclis Üyesi Derya Karaçolak’ın temsil ettiği, 53 üyenin katıldığı toplantıda gizli oyla yapılan seçimde Vali Vekili Celal Ulusoy’a 17, Başkan Çerçioğlu’na 34 oy çıktı.
  Bilindiği üzere, Birlik İl Özel İdaresi ile Aydın İline bağlı Belediyelerin Afet Kanunu,Sivil Savunma Kanunu, bunlara ilişkin Yönetmelik ile Kriz Yönergeleri çerçevesinde sorumlu oldukları görevleri yerine getirmelerinde maddi ve ayni kaynak sağlamak ve bu amaçla satın alınacak afet acil yardım ve kurtarma malzemelerini üyelerine veya gerektiğinde yetkili kurullarının alacağı kararlara göre İl Sivil Savunma Müdürlüğü’ne tahsis etmekle görevlidir. Birlik ayrıca bu yasaların verdiği görevleri yerine getirirken, afet yönetiminde İl ve İlçelere verilen görevlerin halkın katılımını da sağlayarak yerine getirilmesini amaçlamaktadır.