« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU SÖKE’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Haber Tarihi: Wednesday, January 24, 2024
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke’de Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ile pazaryerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar ziyaretinde emekli bir vatandaş, aldıkları aylıkla geçinemediklerinin altını çizdi. Pazarlarda domatesin 30, patatesin 20 liraya satıldığını söyleyen vatandaş, tarım kenti Aydın’da bile patatesi taneyle almak zorunda kaldıklarını ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden vatandaşlar, Söke’ye yapılan yatırımlardan dolayı Çerçioğlu’na teşekkür etti. Emekli vatandaş, Avrupalı emeklilerin tatil için Kuşadası’na ve Didim’e geldiklerini, fakat kendilerinin bunu yapmaya güçlerinin olmadığının altını çizdi. Pazar esnafı ise kendileriyle sohbet eden Çerçioğlu’na girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından yakındı. Vatandaşları yüksek fiyatlardan dolayı anladıklarını söyleyen pazar esnafı, eskiden çuvalla alınan patatesin bile taneyle istendiğini söyledi. Pazar esnafı kendilerinin de yeterli satışı yapamamaktan dolayı zor durumda olduklarını söylerken, girdi maliyetlerinin yüksekliğinin üreticiyi üretim yapamaz hale getirdiğini belirtti.