444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN KASIM AYI 28.11.2023 TARİHLİ II. BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN KASIM AYI 28.11.2023 TARİHLİ II. BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ
Duyuru Tarihi: Friday, December 8, 2023

 

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN KASIM AYI 28.11.2023

TARİHLİ II. BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

Karar No:376

 

Karar: Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.11.2023 tarihli Kasım Ayı Meclis Toplantısının I. Birleşimine ait zabıt özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle karar verildi.

 

Karar No:377

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen;         Aydın Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Performans Programı ile ilgili komisyonumuzca yapılan değerlendirmede;             Aydın Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Performans Programı 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 41 inci maddesi gereği, ekte sunulduğu şekliyle Komisyonumuzca incelenerek oy birliği ile kabul edilmiş ve Meclis Başkanlığına havale edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin onayına arz olunur.

 

Karar: Aydın Büyükşehir Belediyesi 2024 Mali Yılı Performans Programı ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:378

 

Komisyon Görüşü: 14.11.2021 tarihli Meclis Toplantısında Komisyonumuza havale edilen, Aydın Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Gelir Ücret Tarifesi ile ilgili komisyonumuzca yapılan değerlendirmede; Aydın Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Gelir Ücret Tarifesi 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 97’nci maddesi ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 23’üncü maddesi gereği ekte sunulduğu şekliyle Komisyonumuzca görüşülerek oy birliği ile kabul edilmiş ve Meclis Başkanlığına havale edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin onayına arz olunur. 

 

Karar: Aydın Büyükşehir Belediyesi 2024 Mali Yılı Gelir Ücret Tarifesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:379

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur.

 

Karar: Aydın Büyükşehir Belediyesinin 2024 Mali Yılı Bütçesinin kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:380

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen ;Didim Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Didim Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur.

 

Karar: Didim Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:381

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Kuşadası Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Kuşadası Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir.İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur.

 

Karar: Kuşadası Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:382

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Söke Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir.         Komisyonumuza havale edilen Söke Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Söke Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:383

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Germencik Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Germencik Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Germencik Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:384

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Sultanhisar Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Sultanhisar Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Sultanhisar Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:385

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Çine Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Çine  Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Çine Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:386

 

Komisyon Görüşü: : Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Yenipazar Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Yenipazar Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur.

 

Karar: Yenipazar Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:387

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Nazilli Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Nazilli Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur.

 

Karar: Nazilli Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:388

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen;İncirliova Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen İncirliova Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur .

 

Karar: İncirliova Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:389

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen ; Koçarlı Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Koçarlı Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Koçarlı Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:390

 

Komisyon Görüşü: : Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Köşk Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Köşk Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur.

 

Karar: Köşk Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:391

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Karpuzlu Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Karpuzlu Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir.İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Karpuzlu Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:392

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Bozdoğan Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Bozdoğan  Belediyesi Başkanlığı'nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Bozdoğan Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:393

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Karacasu Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Karacasu Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe

tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir.  İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur.

 

Karar: Karacasu Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:394

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Kuyucak Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Kuyucak Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur.

 

Karar: Kuyucak Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:395

 

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen; Buharkent Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Buharkent Belediye Başkanlığı‘nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir.  İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Buharkent Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:396

Komisyon Görüşü: Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/11/2023 tarihli oturumunda incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilen ; Efeler Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Komisyonumuzca incelenmiştir. Komisyonumuza havale edilen Efeler Belediye Başkanlığı’nın 2024 yılı ve izleyen iki yıla ait bütçe tasarıları ve bütçeyi oluşturan cetvelleri  görüşülerek iş bu rapor tanzim edilmiştir. İş bu raporumuzun karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına  arz olunur. 

 

Karar: Efeler Belediyesi 2024 Mali Yılı Analitik Bütçesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:397

 

Müşterek Komisyon Görüşü: Ülke ve bölgemiz kültüründe önemli bir yer tutan geleneksel deve güreşleri sporumuzun gelecek nesillere aktarılması, yaşatılması, sevdirilmesi ve daha geniş kitlelere yaygınlaştırılması amacıyla; Aydın Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanlığınca 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Geleneksel Aydın Deve Güreşi Festivalinin” 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinin (c) bendi uyarınca Mülki İdari Amirinin izninin alınmasından sonra 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. ve 75. maddeleri gereğince yapılacak protokol kapsamında işbirliği yapılması ve protokol yapılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile (vergi, resim, harç, stopaj vb. kesintiler hariç olmak üzere) net 750.000,00-TL maddi destek olunması ve yapılacak giderlerin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bütçesinin ilgili harcama kaleminden karşılanması Müşterek Komisyonumuzca değerlendirilmiş olup, oybirliği ile uygun görülmüştür.

 

Karar: Geleneksel Aydın Deve Güreşi Festivaline gerekli desteğin sağlanması ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu müşterek Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:398

 

Komisyon Görüşü: 14.11.2023 tarihli Meclis Toplantısında Komisyonumuza havale edilen;             06.11.2023 tarih ve 67 sayılı Meclis Kararı gereği Germencik Belediye Başkanlığı’nın 2023 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 17.750.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.

 

Karar: Germencik Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek verilmesi hususunun görüşülmesi ,ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:399

 

Komisyon Görüşü: 01.11.2023 tarih ve 418 sayılı Meclis Kararı gereği Kuşadası Belediye Başkanlığı’nın 2023 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 25.000.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.

 

Karar: Kuşadası Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:400

 

Komisyon Görüşü: 16.10.2023 tarih ve 139 sayılı Meclis Kararı gereği Söke Belediye Başkanlığı’nın 2023 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 28.620.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.  

 

Karar: Söke Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:401

 

Komisyon Görüşü: 14.11.2023 tarihli Meclis Toplantısında Komisyonumuza havale edilen;             04.10.2023 tarih ve 45 sayılı Meclis Kararı gereği Kuyucak Belediye Başkanlığı’nın 2023 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 22.000.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.   

Karar: Kuyucak Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:402

 

Komisyon Görüşü: 02.10.2023 tarih ve 79 sayılı Meclis Kararı gereği Koçarlı Belediye Başkanlığı’nın 2023 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 29.180.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.

 

Karar: Koçarlı Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:403

Komisyon Görüşü: 06.11.2023 tarih ve 37 sayılı Meclis Kararı gereği Karpuzlu Belediye Başkanlığı’nın 2023 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 10.000.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.

 

Karar: Karpuzlu Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

 

Karar No:404

 

Komisyon Görüşü: 14.11.2023 tarihli Meclis Toplantısında Komisyonumuza havale edilen;             09.11.2023 tarih ve 118 sayılı Meclis Kararı gereği İncirliova Belediye Başkanlığı’nın 2023 Mali Yılı Gider Bütçesine, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37 nci maddesi ikinci fıkrası gereğince ekte yer alan ‘‘Ek Ödenek Tablosu’’na göre 24.150.000,00 TL ek ödeneğin verilmesi hususu Komisyonumuzca görüşülerek, oybirliği ile kabul edilmiştir. İş bu raporumuz hakkında karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne arz olunur.

 

Karar: İncirliova Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek verilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.