« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN NİSAN AYI 11.04.2023 TARİHLİ I. BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Duyuru Tarihi: Thursday, April 20, 2023

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN NİSAN AYI 11.04.2023

TARİHLİ I. BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Karar No:108

Karar: Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.03.2023 tarihli Mart Ayı Meclis Toplantısının II. Birleşimine ait zabıt özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle karar verildi.

Karar No:109

Karar: 5393 sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5. Maddesi uyarınca yapılan gizli oylama sonucunda kullanılan 66 oydan 40 oy alan  Barış ALTINTAŞ’ ın kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis I. Başkan Vekilliğine seçilmesine toplantıya katılan üyelerin oyçokluğu ile karar verildi.

Karar No:110

Karar: 5216 sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. Maddesi uyarınca; Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Esnaf, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu, Tarım ve Jeotermal Komisyonu, Kadın Çocuk Aile ve Engelliler Komisyonu, Turizm Komisyonu, Kültür Varlıkları ve Kent Tarihi Komisyonu ve Su Kaynaklarının Korunması ve Yönetimi Komisyonlarının kurulmasına, kurulacak olan komisyonların 7 kişiden teşekkül etmesine, açık oyla yapılan seçimler sonucunda aşağıda isimleri yazılı üyelerin 1(bir) yıl süre ile mezkur komisyonlara seçilmelerine toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle karar verildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARI

Adnan AKDAĞ

Mustafa AKKAYA

Karar No:111

Karar: 5393 sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5. Maddesi uyarınca yapılan gizli oylama sonucunda kullanılan 66 oydan 49 oy alan Melahat YAYLACI’ nın kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis Divan Katibi Üyeliğine seçilmesine toplantıya katılan üyelerin oyçokluğuyla karar verildi.

Karar No:112

Karar: İl Afet Acil Yardım ve Kurtarma Birliğine kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis Üyesi Barış ALTINTAŞ’ ın asil üye olarak seçilmesine toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

Karar No:113

Karar: Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğine kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis Üyesi Barış ALTINTAŞ’ ın asil üye olarak seçilmesine toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

Karar No:114

Karar: 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 16. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20. Maddesi uyarınca yapılan gizli oylama sonucunda kullanılan 66 oydan, 66 oy alan Malik ERCAN,  62 oy alan Kadir MUTLU, 62 oy alan Cihan DEMİREL, 64 oy alan Mehmet ÇONDUR ve 61 oy alan Eda Yücel İLHAN’ ın 1 yıl (bir) süre ile Encümen Üyeliğine seçilmelerine toplantıya katılan üyelerin oyçokluğuyla karar verildi.

Karar No:115

Karar: Bozdoğan İlçesi Eymir Mahallesi 307 ada 20 parselde kayıtlı taşınmazın Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü adına tescil işleminin yapılmasına toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile karar verildi.

Karar No:116

Karar: 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesi ve Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince hazırlanan Aydın Büyükşehir Belediyesi 2022 Mali Yılı İdare Faaliyet Raporunun kabulüne toplantıya katılan üyelerin oyçokluğu ile karar verildi.