« Geri Dön

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU AKBÜK’ÜN 28 YILLIK SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Haber Tarihi: Saturday, November 19, 2022

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, hizmet odakli ve kalici çözümler üreten belediyecilik anlayisiyla Aydin’in sorunlarini çözmeye devam ediyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) tarafindan yakin zamanda baslanacak olan Didim Akbük, Fevzipasa ve Denizköy mahalleleri kanalizasyon ana kusaklama kollektörüne 204 milyon liralik yatirim yapilacak. Yapilacak olan yatirimla birlikte Akbük’ün 28 yillik sorunu çözülecek.

Kent genelinde sürdürdügü altyapi çalismalariyla gelecek yillarda ihtiyacini karsilayacak büyük yatirimlara imza atan ASKI, kentin altyapi agini yenilemeye ve güçlendirmeye devam ediyor. ASKI, Didim Akbük kanalizasyon terfi hatti ve Denizköy-Fevzipasa kanalizasyon sebeke hatti yapim isi için dev bütçeli bir ise imza atiyor. Bu çalisma kapsaminda 36.4 km’lik kanalizasyon sebeke hatti, 17.6 km’lik terfi hatti olmak üzere toplam 54 km hat insa edilecek. 2 bin 700 metrelik parsel baglantisini da yapilacagi hatta ayrica 4 adet terfi merkezi insa edilecek. Bu çalismayla Akbük’ün kanalizasyon hatti Didim’e baglanmis ve Akbük de güçlü bir altyapi agi kazanmis olacak.