444 40 09
« Geri Dön

“ANADOLU’DAN GÖRSEL İZLER” TEKSTİL PARK SANAT GALERİSİ’NDE

Açıldığı günden bugüne kültür ve sanatın merkezi olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park’ta yer alan Tekstil Park Sanat Galerisi, kasım ayında ünlü ressam Önder Aydın’ın “Anadolu’dan Görsel İzler” sergisine ev sahipliği yapıyor.
Haber Tarihi: Friday, November 18, 2022

Açildigi günden bugüne kültür ve sanatin merkezi olan Aydin Büyüksehir Belediyesi Tekstil Park’ta yer alan Tekstil Park Sanat Galerisi, kasim ayinda ünlü ressam Önder Aydin’in “Anadolu’dan Görsel Izler” sergisine ev sahipligi yapiyor. Serginin açilisina Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun yani sira Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydin milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yildiz, CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir, Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) Baskani Levent Köylü ve çok sayida Aydinli katildi.

11 Aralik 2022'ye kadar açik kalacak olan sergi, sanat yazari Ibrahim Karaoglu’nun küratörlügünde gerçeklesiyor. Anadolu’nun izlerini, seslerini, renklerini, gelmis geçmis kültürlerini düs ve gerçegin büyüsüyle yansitan usta ressam Aydin; uluslararasi ve ulusal sanat galerilerinde ve fuarlarinda yapitlari sergilenen sayili ressamlarimizdan. Aydin; Devlet Resim ve Heykel Yarismalari, Sefik Bursali Ulusal Resim Yarismasi, Mustafa Ayaz Müzesi Ulusal Resim Yarismasi gibi pek çok yarismalarda seçici kurul üyeligi yapti.

Önder Yilmaz’in, basta Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi olmak üzere; Kültür Bakanligi, Ankara Valiligi, Ordu Valiligi, Kastamonu Valiligi, Gazi Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Resim-Heykel Müzesi, Çorum Belediyesi Resim Müzesi, Eskisehir Tepebasi Belediyesi, Bartin Belediyesi, Ordu Belediyesi, Trabzon Belediyesi, çesitli bankalar olmak üzere pek çok kurumsal ve özel koleksiyonlar ile Rusya, Amerika, Fransa gibi ülkelerdeki özel koleksiyonlarda çok sayida eseri bulunuyor.

Uzun yillar sanat egitimciligi yapan Önder Aydin, 2006-2012 yillari arasinda alti yil Birlesmis Ressamlar ve Heykeltraslar Dernegi (BRHD) Yönetim Kurulu Baskanligi yapti. Önder Aydin, resimleri hakkinda sunlari söylüyor: “Esin kaynagim 12 bin yillik Anadolu uygarliklarinin kültür katmanlaridir. Dünyanin hiçbir topraginda böylesine zengin bir hazine yoktur. Onca uygarliktan bugüne geriye kalanlar ise tapinaklar, sütunlar, yollar, su kemerleri, seramikler, heykeller, rölyefler, freskolar, mozaikler, altin ve gümüs takilar, esyalar, mimari yapilar, köprüler olmak üzere on binlerce sayida eserdir. Nereyi kazsaniz altindan binlerce yil öteden gelen ve en küçük bir parçasi bile evrensel degere sahip olan yapitlara rastlarsiniz. Onlar, çok uzaklarda kalmis olan uygarliklarin konusan dili, parmak izleridir. Ve benim parmak izlerimi tasiyan resimlerim, ayni zamanda çok uzaklarda kalmis olan o ustalarin parmak izlerini de tasiyan birer ortak yapittir.”