444 40 09
« Geri Dön

‘BAŞKANIMIZ ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE OLMAYACAK BİR İŞİ BAŞARDIK’

İncirliova’da birçok mahallenin yolunu 13 kilometre kısaltan çalışmaya devam ediliyor. Mahalleliler yapılan yatırımın hayatlarını kolaylaştırdığını söyledi
Haber Tarihi: Thursday, November 17, 2022

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu bir hayali daha gerçeklestiriyor. Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri ekipleri tarafindan Incirliova Ikizdere Cilimbiz’a yapilan yeni yolla birçok mahallelerin yolu 13 kilometre kisaliyor. Yapilan çalismayla mahallelerdeki vatandaslarin zeytin ve incir bahçelerine ulasimi kolaylasacak. Muhtarlar ve mahalleliler yolun kisalmasindan dolayi memnuniyetlerini ifade ederken, ulasimin kolaylasmasiyla birlikte arazilerinin degerinin de arttigini söyledi.

Oldukça zor bir arazide çalisma yürütüldügünü ifade eden Ikizdere Mahallesi Muhtari Sahin Erol “Mahallemizdeki vatandaslarimizin arazilerinin yüzde 70’i Cilimbiz bölgesinde. Mahallemden 30 hane de o bölgede yasiyor. Arazilerimize ulasmakta büyük sikinti yasiyorduk. Yagmur yagdiginda sular yükseldigi için arazilerimize geçemiyorduk. Özlem Baskanimiza konuyla ilgili talepte bulunmustuk. Büyüksehir Belediyemiz burada yaklasik sekiz aydir çalisma yürütüyor. Menfezlerimiz yapildi, yol iyilestirme çalismasi devam ediyor. Vatandaslarimiz çok memnun. Buradaki arazilerimizin ulasimi sadece traktörlerle saglaniyordu, simdi ise otomobille gidebilecegiz. Burada yasayan vatandaslarimiz da rahat bir nefes aldi. Bu yol yapildigi için vatandaslarimizin hayati kolaylastigi gibi kazançlari da artacak. Ayrica bu yol Palamut ve Arpadere mahallelerinin yollarini 13 kilometre kisaltacak. Ömür boyu kamuya hizmet eden bir yol olacak. Vatandaslarimiz bu yolu bir hayal olarak görüyordu, simdi gerçegi gördüler. Baskanimiz Özlem Çerçioglu ile olmayacak bir isi basardik. Özlem Baskan bir hayalin fazlasini gerçeklestirdi” seklinde konustu.

Arpadere Muhtari Barlas: Özlem Baskanimiz olmazi basardi

Arpadere Mahallesi Muhtari Nihat Barlas ise “Cilimbiz yolunun açilmasi mahallelilerimiz açisindan büyük bir velinimet. Ikizdere Baraji yapilmadan önce mahallemin Incirliova’ya uzakligi 17 kilometreydi. Barajin yapilmasiyla 28 kilometreye çikti. Simdi bu yolla birlikte uzaklik 15 kilometreye düsecek. Bunun yaninda mahallemizin arazileri degerlendi. Vatandaslarimiz yagmur yagdiginda buraya gelip bu arazileri isleyemiyordu. Simdi yol genis, her sey güzel oldu. Herkes otomobiliyle arazisine gelebiliyor. Bunun büyük bir katma degeri var. Yolun kisalmis olmasi hem ekonomik olarak, hem de acil durumlar için oldukça iyi oldu. Bu yol Tire ile Incirliova arasini da kisaltiyor. Bu yolun Incirliova’nin ekonomik hayatina da faydasinin olacagini düsünüyorum. Özlem Baskanimiz olmazi basardi. Özlem Baskan basta olmak üzere emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Vatandaslar oldukça memnun

Karagözler Mahallesi’nden Mustafa Can “Bu arazileri iyi biliyorum. Su anda harika bir yol yapilmis. Yapanlardan ve yaptiranlardan Allah razi olsun. Bu yol 28 kilometreden 15 kilometreye düstü. Bu büyük bir tasarruf demek. Bunun yaninda arazilerin degeri artti. Bir afet durumunda hizlica ulasilabilecek. Yoldan çok memnun kaldik” ifadelerini kullandi.

Yol üzerindeki arazilerini isleyen Arpadere Mahallesi’nden Hüseyin Dinçer “Önceden ulasim çok zordu. Öncesinde sadece traktörle gelip gidebiliyorduk. Simdi otomobille gelmeye basladik” seklinde konusurken bir baska çiftçi Arpadere Mahallesi’nden Hasan Ali Dinçer ise “Yolumuz güzel oldu. Arazilerimizin degeri artti. Yolumuz kisaldi. Yolumuz bir gelis-gidiste 25 kilometre kisalmis oldu. Topuklu Efemize çok tesekkür ederiz. Mahallelilerimiz de çok memnun. Incirliova’ya ulasim için 100 lira yerine 50 liralik yakit harcayacagiz. Bizim bütçemize çok faydali oldu” dedi.