444 40 09
« Geri Dön

RESSAM NİHAT KAHRAMAN’IN “GÜZ” RESİMLERİ AYDIN’DA

Sanatın ve kültürün hayatımıza kattığı değerleri çoğaltmak ve onlara erişimi kolaylaştırmak anlayışıyla kültür/sanat mekânlarını çoğaltmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, T.C. Aydın Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin açılışını, ünlü ressam Nihat Kahraman’ın “Güz” adlı resim sergisiyle yaptı.
Haber Tarihi: Wednesday, November 16, 2022

Sanatin ve kültürün hayatimiza kattigi degerleri çogaltmak ve onlara erisimi kolaylastirmak anlayisiyla kültür/sanat mekânlarini çogaltmaya çalisan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, T.C. Aydin Büyüksehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin açilisini, ünlü ressam Nihat Kahraman’in “Güz” adli resim sergisiyle yapti.

Bu serginin önemi üzerine açiklamalarda bulunan Baskan Özlem Çerçioglu; “Ilk sergisini dünyanin önemli kültür merkezlerinden biri olan Paris’te, ihtisas egitimi sirasinda açmis, o günden bu yana dünyanin pek çok yerinde; Kahire, Kuveyt, Tunus, Sam, Cezair, Trabussam, Madrit, Dublin, Lizbon, Viyana, Brüksel, Stokholm, Kopnhenag, Lahey, Varsova, Prag, Sofya, Belgrad, Çin, Hindistan, Malesya ve yurt içinde Ankara, Istanbul, Izmir, Bolu, Bursa, Erzurum, Zonguldak, Mersin, Mudanya, Çankiri, Balikesir, Diyarbakir, Konya’da yüzden fazla, özel/karma resim sergisine katilmis özgün bir sanatçi Nihat Kahraman. Bugüne kadar ulusal ve uluslararasi pek çok saygin ödülle onurlandirilmis bu usta sanatçiyi yeni sanat galerimizde konuk ederek, Aydinli sanatseverlerle bulusturmanin erincini yasiyoruz.” diyerek “Daha nice sergilerde bulusmak dilegiyle, sevgi ve sanat eksilmesin yasantimizdan. Sevgiyle, dostlukla ve sanatla kalin.” dileklerini iletti sanatseverlere.

Ressam Nihat Kahraman’in resimlerini “Güz Günceleri” olarak degerlendiren sanat yazari ve serginin küratörü Ibrahim Karaoglu, Kahraman’in yapitlarini “Her mevsim güz bu resimlerde; kisiler, mekânlar, olaylar, nesneler ve zaman tek bir mevsimin içinde, her sey güzden almis renklerini. Ve her seye dokunuyor güz; bozuyor, yeniden sekillendiriyor seyleri. Bile isteye seçmis bu tavri ressam Nihat Kahraman. Eskimis ve geçmis olani degil, toplumsal kirilma dönemlerinde yasadigimiz, unutamadigimiz gerçeklikleri, yasanan travmalarin benzerliklerini, eskimeyen izleri ve bunlarin bir sanri olmadigini duyumsatiyor.” diye betimliyor.

Serginin açilisina Cumhuriyet Halk Partisi Aydin Il Baskani (CHP) Ali Çankir, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve CHP ilçe baskanlarinin yani sira birçok vatandas da katildi. Sergi 11 Aralik’a kadar devam edecek ve ücretsiz olarak izlenebilecek.