444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN NYSA ANTİK KENTİ SERGİSİ

Kazı çalışmaları Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Nysa antik kentiyle ilgili resim sergisi açıldı.
Haber Tarihi: Monday, November 7, 2022

Kazi çalismalari Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan desteklenen Nysa antik kentiyle ilgili resim sergisi açildi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarafindan açilisi yapilan “Roma Dönemi Mimarisinin Örnek Kenti Nysa Antik Kenti Fotograf Sergisi”nin açilisina yüzlerce kisi katildi.

Vali Yazicioglu Kültür Merkezi'ndeki sergide fotografçi Muhammed Diler’in objektifinden fotograflar yer aliyor. Sergi açilisinda bir konusma yapan Nysa kazisi baskani Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner, Nysa antik kentinin önemine dikkati çekti. Nysa antik kentinin o dönemdeki ve günümüzdeki önemine vurgu yapan Öztaner, kaziya verdigi destekler için Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti.

Nysa antik kentinin Aydin’in en önemli kültür hazinelerinden birisi oldugunun altini çizen Baskan Çerçioglu ise, bu hazinenin ortaya çikarilabilmesi için kaziya destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Baskan Çerçioglu, “Karia Bölgesi’nin önemli kentlerinden olan Nysa, bugün tüm ihtisamiyla varligini koruyor. Kazi baskanimiz önderliginde devam eden kazilarda birçok arkeolojik veriye ulasildi. Ulasilan bu arkeolojik verilerin geçmisi aydinlatmasi bizleri çok memnun ediyor. Tarihçi Strabon’un ‘Çifte Kent’ diye tabir ettigi Nysa’nin günyüzüne çikarilmasi için desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandi.

Serginin açilisina Sultanhisar Belediye Baskani Osman Yildirimkaya da katilirken sergi 12 Kasim’a kadar açik kalacak.