444 40 09
« Geri Dön

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATA TOHUMLARINDAN KIŞLIK SEBZE FİDESİ DAĞITIMINA BAŞLADI

Ata Tohumlarının tarımsal üretimde artırılması ve gelecek nesillere aktarılması için tüm Türkiye’ye öncülük eden Aydın Büyükşehir Belediyesi bu yıl da kışlık sebze fidesi dağıtımına başladı.
Haber Tarihi: Wednesday, November 2, 2022

Ata Tohumlarinin tarimsal üretimde artirilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için tüm Türkiye’ye öncülük eden Aydin Büyüksehir Belediyesi bu yil da kislik sebze fidesi dagitimina basladi. Söke’de dagitimi yapilan karnabahar, brokoli, lahana ve marul fidelerini alan vatandaslar Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

“Fide Üretici Belgesi”ne de sahip olan Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Söke’de yaklasik 50 bin fide vatandaslara dagitildi. Fidelerden alan vatandaslar Ata Tohumlarina sahip çikmak istediklerini belirtirken, bir karis toprak bile olsa fideleri yetistireceklerini söyledi.

Baskan Çerçioglu: Ata Tohumu tarimsal üretimde güvenli gelecektir

Tarimsal üretimde Ata Tohumlarinin kullaniminin artirilmasina yönelik olarak çalismalara devam edeceklerini ifade eden Baskan Çerçioglu ise, “Her yil 3 milyondan fazla fideyi vatandaslarimizla bulusturuyoruz. Geçmisten günümüze bu topraklarda yetistirilen Ata Tohumlarimizi gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Vatandaslarimizin da duyarlilik içerisinde Ata Tohumlarindan üretilen sebzelere sahip çikmasi bizleri çok mutlu ediyor. Ata Tohumu lezzettir, sürdürülebilirlik ve tarimsal üretimde güvenli gelecektir. Bu sebeple tohumlarimiza sahip çikmaya devam edecegiz” dedi.